iKids week 27: Hello Kitty, Young Person’s Guide en Juf Jannie leert Jop tellen

In de wekelijkse rubriek iKids besteden we in week 27 aandacht aan Hello Kitty Carnival (game), Young Person's Guide to the Orchestra (muziek) en Juf Jannie leert Jop tellen (educatief).
Richard Borgman - · Laatst bijgewerkt:

Hello Kitty Carnival logoApps voor kinderen zijn in de App Store al lang geen ondergeschoven kindje meer. In de huidige top 10 lijsten prijken deze week SpongeBob: Mijn Bikinibroek, Pou, LEGO Batman, Groove Racer, Verschrikkelijke Ikke en Hello Kitty Carnival. Dat laatst genoemde spel behandelen we vandaag in de rubriek iKids. In een Young Person’s Guide to the Orchestra wordt op speelse wijze kennis gemaakt met klassieke muziek, wat leuker blijkt dan het in eerste instantie klinkt. En hoewel we vorige week al aandacht hebben besteed aan Juf Jannie, komt ze deze week weer met een leuke app die we graag onder de aandacht brengen. In het bijzonder omdat Juf Jannie samenwerkt met Jop, een andere bekende figuur in de markt voor kinderapps.

Young Person’s Guide to the Orchestra

Young Person's Guide to the Orchestra by Benjamin BrittenDe opzet van de app Young Person’s Guide to the Orchestra by Benjamin Britten komt nogal stichtelijk over. Een eerste kennismaking met klassieke muziek is nou niet iets wat jongens en meiden uit enthousiasme doet opveren. Toch zal het door de uitwerking van de app wel aanslaan bij de doelgroep van 7 tot 11 jaar, zoals de makers die zelf omschrijven. De app is gebaseerd op Benjamin Britten’s The Young Person’s Guide to the Orchestra, een muzikaal werk met educatieve doeleinden. Op de iPad levert dat leuke spelletjes op waarmee je veel over instrumenten en klassieke muziek leert. Kijk bijvoorbeeld hoe een cello, harp of klarinet klinkt en duik in de quiz om het verschil tussen een viola en viool te raden. In de Variation Game plaats je vier verschillende muziekstukken achter elkaar en varieer je met details in het stuk en de speelwijze, zoals het verschil tussen crescendo en fortissimo. Er zijn ook filmpjes waarin muzikanten en de dirigent leuke anekdotes vertellen. Wel jammer dat de app niet in het Nederlands is vertaald.

Downloaden: Young Person’s Guide to the Orchestra (gratis, iPad, iOS 6.1+)

Juf Jannie leert Jop tellen

Juf Jannie leert Jop tellenDe ontwikkelaars Heppi en Juf Jannie zitten eigenlijk in elkaars vaarwater. Beide maken iOS-apps voor kinderen van 2 tot 6 jaar voor de Nederlandse markt. In plaats van elkaar te bestrijden hebben de twee bedrijven de handen ineengeslagen om hun producten te combineren. Het personage Jop speelt daarom de hoofdrol in de nieuwe gezamenlijk app Juf Jannie leert Jop tellen. Juf Jannie is vanzelfsprekend weer de kleuterjuf die die het girafje Jop leert tellen van 10 tot 20. De duidelijke Nederlandse stem en de vrolijke animaties en tekeningen werken prima. De app vraagt bijvoorbeeld of je een bepaald aantal voorwerpen op een kaart wilt slepen. Heb je het juiste aantal auto’s naar het doel gebracht, dan krijg je een leuke animatie te zien. In andere oefeningen blaast Jop bellen, knabbelt hij aan lolly’s of plaatst hij poppen in een poppenhuis. In totaal zijn er negen oefeningen waarin je kunt kiezen of je tot 10 of tot 20 wilt tellen.

Downloaden: Juf Jannie leert Jop tellen (€1,79, universeel, iOS 5.1+)

Hello Kitty Carnival

Hello Kitty CarnivalVroeger was Hello Kitty verstopt in obscure winkeltjes voor de liefhebber van importspulletjes uit Azië, tegenwoordig gaan zelfs grote kledingmerken met het Japanse personage aan de haal. Ondanks de onhandige gelijkenis met de creaties van Dick Bruna is Hello Kitty zelfs in Nederland tot een bekend personage uitgegroeid, in het bijzonder natuurlijk bij jonge meisjes. In Hello Kitty Carnival krijg je de leiding over een attractiepark. Je vermaakt bezoekers, houdt wachtrijen kort en zet een kalmerend bezoekje aan als iemand het op de heupen krijgt. De duidelijke animaties geven precies aan wat je moet doen en helpen je zeker in het begin heel goed op weg. Het pictogram boven het hoofd van een bezoeker toont naar welke locatie je de poppetjes moet slepen, zoals een hotdogkraam of een draaiende stier. Je kunt deze game alleen in de portretstand spelen.

Downloaden: Hello Kitty Carnival (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 11:01
Categorie Apps
Onderwerpen ikids, juf jannie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.