Google Nest Hub

Google Nest Hub gebruikt ultrasoon geluid voor afspraken, herinneringen en meer

In een blogpost vertelt Google over een handige functie in de Google Nest Hub. Met ultrasoon geluid weet het apparaat hoe ver je ervan verwijderd bent. Op basis daarvan toont het nu meer soorten informatie dan voorheen.

Ultrasoon geluid in de Google Nest Hub

Met de Google Nest Hub kun je allerlei handige toepassingen gebruiken. Zo weet het apparaat hoe lang het duurt om naar je werk te gaan, en wat voor weer het is. Ook timers, bijvoorbeeld voor tijdens het koken, worden getoond. Het apparaat zorgt dat je altijd weet waar je aan toe bent, omdat Google alles van je weet. Dat wordt nu uitgebreid. De manier waarop de informatie wordt getoond is misschien wel interessanter dan wat er getoond wordt. De Google Nest Hub gebruikt namelijk ultrasoon geluid.


Eigenaren van een Google Nest Hub hebben misschien wel gemerkt dat de interface op het scherm verandert naarmate je dichterbij komt. De slimme speaker heeft geen camera, dus hoe weet het dan waar jij bent? Met ultrasoon geluid! Dolfijnen en vleermuizen maken ook gebruik van ultrasoon geluid, om op basis van de echo de afstand tussen objecten te bepalen. Dit principe wordt ook door de Google Nest Hub gebruikt. Sta je op een afstandje, dan laat het scherm alleen zien hoeveel minuten het is naar je werk. Kom je dichterbij, dan wordt de route getoond samen met andere nuttige informatie.

Bekijk ook

Google Nest-speakers: dit zijn de modellen van dit moment

Lees hier alles over de Google-speakers, zoals de Google Nest Mini en Nest Audio. Hiermee kun je spraakcommando's geven aan de Google Assistent. Welke Google Nest-speakers zijn verkrijgbaar, werkt het in het Nederlands en wat heb je eraan als iPhone-gebruiker? Dat bespreken we hier!

In een nieuwe update van de Google Nest Hub weet de speaker nu ook hoe je agenda eruit ziet en of je herinneringen hebt ingepland. Deze informatie wordt vervolgens op het juiste moment getoond, zodat je hopelijk nooit meer te laat komt of iets vergeet. Een medewerker van Google vertelt in een blogpost hoe de functie tot stand is gekomen. Ook laat het bedrijf weten dat de ultrasoon-functie lokaal op het apparaat gebeurt.

De grotere uitvoering van de Nest Hub is de Nest Hub Max. Deze heeft wel een camera, maar maakt eveneens gebruik van ultrasoon geluid voor deze functie. De camera wordt gebruikt voor andere toepassingen, zoals het herkennen van gezichten. De Nest Max is niet officieel verkrijgbaar in Nederland, dus je zult er eentje in het buitenland moeten halen. Meer lezen over Google Nest speakers? Check ons overzicht!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.