Geruchten: ‘iOS 5 beta 8 op vrijdag, iOS 5 GM op 23 september’

Nieuwe geruchten bij BGR wijzen erop dat Apple aanstaande vrijdag al iOS 5 beta 8 beschikbaar stelt. Een week later op 23 september volgt dan de Golden Master, waarin de functionaliteit van iOS 5 definitief wordt vastgelegd.

ios-5-functies
Twee nieuwe geruchten circuleren momenteel over de data waarop Apple nieuwe iOS-software beschikbaar stelt. Volgens Boy Genius Report heeft een “betrouwbare bron” gezegd dat Apple de achtste betaversie van iOS 5 komende vrijdag beschikbaar gaat stellen. De Golden Master, waarmee de functionaliteit vrijwel vaststaat, volgt dan een week later op 23 september.

Gisteren was er nog een gerucht, waarin werd beweerd dat Apple de definitieve versie van iOS 5 in de week van 23 tot 30 september naar de productiebedrijven stuurt. Zij hebben de firmware nodig om op de toestellen te kunnen installeren, zodat de geproduceerde iPhones verpakt en verscheept kunnen worden. Apple gaat de nieuwe iPhone natuurlijk voorzien van de nieuwste versie van iOS, zoals bij eerdere iPhones ook gebeurde.

BGR heeft wel vaker voorspeld wanneer nieuwe betaversies van iOS uitkomen en ze hebben het daarbij vaak bij het juiste eind gehad. Naast de beschikbaarstelling voor ontwikkelaars en gewone gebruikers spreekt BGR ook over de technische acceptatietest die de operators voor 5 oktober moeten uitvoeren. Operators krijgen vooraf ook al versies van iOS, zodat ze functies als bellen, sms’en en internetten kunnen uitproberen.

Als alle puzzelstukjes op een rijtje worden gelegd, zou het tijdschema van Apple er als volgt uit kunnen zien:

  • Vrijdag 16 september: iOS 5 beta 8
  • Vrijdag 23 september: iOS 5 GM
  • 5 tot 7 oktober: iOS 5 lancering
  • 7 tot 14 oktober: lancering van de iPhone 5

Of de Amerikaanse lancering van de iPhone ook samenvalt met een internationale uitrol, is nog volstrekt onduidelijk.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 september 2011, 17:58
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen geruchten, ios 5

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.