Gerucht: iPhone 5 krijgt Qualcomm-chipset en nieuwe ‘A8’-processor

Bronnen in Taiwan stellen dat de volgende iPhone voorzien zal zijn van een Qualcomm-chipset en een nieuwe processor - mogelijk

iPhone 4Vandaag zijn de eerste details over hardwareonderdelen van de iPhone 5 naar buiten gekomen. De opvolger van de iPhone 4 zal naar verluidt voorzien zijn van Qualcomm-chipsets voor de GSM en 3G-connectiviteit, waarvan 30 tot 40 procent van de substraten geleverd wordt door het Taiwanese Kinsus, zo meldt de Taiwanese website Apple Daily op basis van eigen bronnen. Het bedrijf zou de benodigde onderdelen op z’n vroegst dit kwartaal kunnen leveren, voor eind maart. Dezelfde bronnen stellen dat de iPhone 5 dit voorjaar gelanceerd zal worden. Met uitzondering van de iPhone 3G zijn alle iPhones voor eind juni — en dus in het voorjaar — gelanceerd.

De Qualcomm-chipsets vergroten bovendien de kans dat er ook een Verizon-versie van het toestel gelanceerd zal worden. Momenteel is Qualcomm de meest gekozen optie voor zogenaamde CDMA-chipsets, die onder meer geschikt zijn voor het CDMA-netwerk van de Amerikaanse operator Verizon. De operator kondigde afgelopen dinsdag aan dat de iPhone 4 vanaf volgende maand ook op diens netwerk zal werken en verwacht wordt dat er ook een CDMA-variant van de iPad 2 zal verschijnen. Overigens maakt Qualcomm ook chips voor andere soorten netwerken, zoals GSM, EDGE en 3G.

Kinsus zou naar verluidt niet alleen onderdelen voor de Qualcomm-chipsets leveren, maar ook betrokken zijn bij het leveren van onderdelen voor “a new A8 application processor”. Onduidelijk is wat dit precies inhoudt. Het zou slechts een verbeterde versie van de huidige Cortex-A8 chip van ARM kunnen betekenen. Maar het is ook mogelijk dat ‘A8’ staat voor Apple’s opvolger van de A4-processor, die de iPhone 4 en iPad aanstuurt. In dat geval zou het kunnen gaan om een processor die de geavanceerdere ARM Cortex-A9 als basis heeft, dualcore dus.

Dit jaar staan er verschillende toestellen met dualcore-processors op de rol, zoals de Motorola Atrix 4G en de Optimus Black en 2X van LG. Het zou voor Apple dus een logische stap zijn om de volgende iPhone ook uit te rusten met een dualcore-processor.

Via: Electronista, Apple Daily (Google Translate), Digitimes

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 januari 2011, 16:35
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen a4, geruchten, processor, qualcomm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.