Gartner bedenkt zich: 3G iPhone pas over 18 maanden

Hon Hai is van plan de productieorder van 10 miljoen 3G iPhones binnen te halen, maar een bestelling is nog niet geplaatst, zoals Gartner-analist Ken Dulaney eerder beweerde. De analist trekt zijn beweringen dan ook schielijk in en komt nu met een afgezwakte versie waarmee de 3G iPhone nog heel ver weg lijkt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Ken DulaneyVolgens de Taiwanese Commercial Times is Hon Hai druk doende om Apple’s bestelling van 10 miljoen 3G iPhones in de wacht te slepen. Hon Hai Precision Industry Co is in omzet ‘s werelds grootste OEM electronicafabrikant. De krant weet niet welke andere bedrijven geïnteresseerd zijn in de opdracht, maar omdat het om een immense opdracht gaat, moeten die namen voor kenners makkelijk te raden zijn. Uit het bericht blijkt ook, dat de 3G iPhone nog geproduceerd moet worden. Dat maakt de kans dat morgen in Tilburg de 3G iPhone te zien zal zijn, vrijwel nihil al zullen er nog steeds mensen in blijven geloven.

Gartner-analist Ken Dulaney, die eerder deze week alle headlines haalde met zijn bewering dat Apple 10 miljoen 3G iPhones heeft besteld, krabbelt nu toch weer iets terug. Dulaney’s opmerkingen kwamen, soms in aangedikte vorm, terecht op tientallen websites waardoor de indruk ontstond dat de 3G iPhone niet lang meer op zich laat wachten.

In een aanvullende verklaring zegt Gartner nu, dat ze niet zeker weten of Apple daadwerkelijk een bestelling voor de 3G iPhones heeft geplaatst, maar de onderzoeker gelooft wel dat de volgende versie van de iPhone high-speed internet heeft (duh!). Bloomberg heeft het artikel dat ze erover schreven inmiddels driemaal aangepast. In de huidige versie staat nu de volgende quote van Dulaney: “This is an order placed at the factory, a commitment to the manufacturer”. Ook zegt Dulaney dat de toestellen waarschijnlijk over 18 maanden (achttien maanden!) geproduceerd gaan worden. De opmerking over OLED-schermen is ook verdwenen, in plaats daarvan wordt gesproken over een “dunner scherm en lager energieverbruik dan de huidige versie”.

Ken Dulaney heeft hiermee toch wel de hoofdprijs verdiend als draaikont onder de IT-analisten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 maart 2008, 1:02
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen 3G, hon hai, productie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.