Encyclopaedia Britannica nu op de iPhone

De befaamde Britse encyclopedie Britannica is nu in een speciale versie voor de iPhone beschikbaar. Duizenden artikelen en foto's in hoge resolutie staan op je te wachten.

Encyclopaedia BritannicaDe tijd dat verkopers nog langs de deuren gingen om encyclopedieën aan te prijzen, is zeker veertig jaar geleden. Mocht er bij jou nog een encyclopedie in de kast staan, dan is ‘ie vast vergeeld, verouderd en aangevreten door de muizen. Dat mensen geen papieren encyclopedie meer in de kast willen hebben, snappen de makers van de legendarische Encyclopaedia Britannica ook wel. Ze hebben daarom een iPhone-versie uitgebracht, die ook voor de iPod touch geschikt is.

Met de iPhone-versie heb je toegang tot duizenden artikelen. Zelfs het intikken van de URL is extra makkelijk gemaakt: de iPhone-versie is te bereiken via i.eb.com, korter kan bijna niet. De webapp heeft een iPhone-uiterlijk en biedt de mogelijkheid om de volledige tekst te doorzoeken. Afbeeldingen staan er ook in: de duizenden thumbnails zijn te bekijken als hoge-resolutie afbeeldingen. De paginalayout is aangepast voor de mobiele telefoon.

Volgens Dan Smith, vice president bij Encyclopaedia Britannica willen mensen vandaag de dag informatie waar ze maar gaan. Ze willen hun nieuwsgierigheid stillen op een moment dat zich iets voordoet: in de trein, in een restaurant of tijdens het kijken naar een zonsondergang op het strand. De Encyclopaedia Britannica is niet de eerste encyclopedie die op de iPhone te lezen is: Wikipedia is er al in talloze mobiele varianten en zelfs in een aantal offline-versies waarvoor je geen internetverbinding nodig hebt. Of de Britannica beter materiaal biedt mag je zelf bepalen; ze hebben in ieder geval mooiere foto’s bij de artikelen.

Meer info: Britannia
Mobiele versie: i.eb.com

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 februari 2008, 14:00
Categorie Apps
Onderwerpen encyclopedie, naslagwerk, woordenboek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.