Desktoply: laat je homescreen zien aan andere iPhone-gebruikers

Desktoply is een website waar je beelden van je homescreen kunt uploaden en tonen aan andere iPhone-gebruikers. De site doet erg denken aan Homescreen.me.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

DesktoplyDe website Desktoply wordt al langer door mensen gebruikt om hun computerdesktops te tonen. Op deze manier kun je aan anderen laten zien hoe efficiënt je bijvoorbeeld je iconen hebt ingedeeld of hoe goed je wallpaper past bij de rest van je scherm. Een nieuwe versie van de website maakt het mogelijk om naast traditionele desktops, ook beelden van je iPhone- en iPad-homescreens te delen.

Bij het uploaden van een screenshot van je homescreen geef je aan wat voor een iPhone je gebruikt en hoe je de upload wil noemen. De in te vullen tekstvelden zijn optioneel. Dit beeld krijgt vervolgens zijn eigen pagina, waar hij in een template van je gekozen iPhone is geplakt. (Hier de mijne, met een gebruikelijke achtergrond.)

Het resultaat oogt prima, maar er zitten wel een aantal praktische bezwaren aan: zo kun je slechts een enkele screenshot uploaden per homescreen, waardoor je een iPhone met meerdere pagina’s moet tonen met meerdere links. Stop je er veel tijd in om zo productief mogelijk je homescreen in te delen, dan kan het handig zijn om te zien hoe anderen hun apps indelen. Aan de andere kant zal Desktoply waarschijnlijk veel gebruikers aantrekken die gewoon willen laten zien hoe hun iPhone eruit ziet. Desktoply is overigens niet de eerste die dit doet: ook op Homescreen.me is het mogelijk om je homescreen te delen. Deze site is echter alleen voor genodigden.

Het delen van iPhone-screenshots is sowieso geen nieuw concept. Bezoekers van het iCulture-forum doen het al veel langer.

Meer informatie: Desktoply

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 januari 2012, 13:09
Categorieën iDevices, iOS
Onderwerpen computer, homescreen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.