Splashtop CamCam: maak van je PC-webcam een goedkope beveiligingscamera

Splashtop CamCam is een app die zowel voor de iPhone als de iPad geschikt is. Je kunt met deze app de webcam van je computer gebruiken om op afstand mee te kijken wat er in de kamer gebeurt. Zo kun je gluren of de kinderen wel braaf aan het spelen zijn, terwijl je op zolder […]
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

camcam-splashfotoSplashtop CamCam is een app die zowel voor de iPhone als de iPad geschikt is. Je kunt met deze app de webcam van je computer gebruiken om op afstand mee te kijken wat er in de kamer gebeurt. Zo kun je gluren of de kinderen wel braaf aan het spelen zijn, terwijl je op zolder een klusje aan het doen bent. Of je kunt vanaf je vakantieadres kijken of de buurman wel goed voor je katten zorgt.

De app is tijdelijk voor half geld te krijgen, net als alle andere apps van Splashtop. Splashtop CamCam levert beelden in hoge resolutie, realtime en met audiostreaming. Je hoeft geen speciale beveiligingscamera’s te gebruiken, maar hebt genoeg aan de ingebouwde webcam of een externe webcam met microfoon. Via het touchscreen kun je inzoomen. Let op: Splashtop CamCam werkt alleen met Windows 7, Vista en XP.

splashtop-camcamJe kunt de app ook gebruiken als je aan de andere kant van de wereld zit en een verjaardag of ander belangrijk evenement wilt meemaken, of gewoon wilt kijken of alles thuis nog wel OK is. Je kunt het zelfs gebruiken als een soort videoconferentie-oplossing, als je een belangrijke presentatie op je werk wilt bijwonen maar niet fysiek aanwezig kunt zijn. Beperking daarbij is dat de audio- en videostream slechts in één richting werkt: alleen van de Windows-PC naar de iPhone of iPad. En nogmaals: deze app is alleen geschikt voor Windows, niet voor Mac-gebruikers. Via de website van Splashtop moet je een gratis Splashtop Streamer-app voor Windows installeren.

Downloaden: Splashtop CamCam (tijdelijk €0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2012, 14:27
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.