Daylight Viewfinder: makkelijker iPhone-foto’s maken in fel zonlicht

De Daylight Viewfinder is een nieuw idee om foto's met de iPhone te kunnen maken. Het apparaat blokkeert inkomend zonlicht, zodat je het scherm goed kunt aflezen.

viewfinder kickstarterAls je met de iPhone foto’s buitenshuis wilt maken, gebeurt het nogal eens dat het beeld door felle zon niet goed af te lezen is. De Daylight Viewfinder is een Kickstarter-project voor een accessoire waarmee je het licht van buitenaf kunt blokkeren. Zoals je op de foto ziet, kijk je door een afgeschermde koker (met lens) naar het scherm.

Kickstarter is al bijna synoniem geworden met geslaagde projecten: gewone burgers die een paar ton inzamelen om een grappige nieuwe gadget te maken. Bij de Daylight Viewfinder is dat nog allerminst zeker: slechts 27 mensen hebben zich achter het project geschaard en van de 44.000 dollar die de bedenker nodig heeft is nog maar $666 opgehaald. Kickstarter schijnt een talent te hebben om mislukte projecten onder het tapijt te moffelen, dus eigenlijk zijn we wel benieuwd hoe dit project afloopt.

daylight viewfinder iphoneDe Daylight Viewfinder is geschikt voor de iPhone 4, iPhone 4S, nieuwste iPod touch en ipad. Er is een bijbehorende app, die duidelijke knopjes op het scherm toont. Met een zuignap bevestig je de Daylight Viewfinder op het scherm van je iDevice, waarbij je een kwartslag draait om de bevestiging vacuüm te trekken. Gebruik je de Viewfinder niet, dan kun je hem inschuiven tot een kleiner pakketje. Als je bij de eerste 200 investeerders hoort krijg je de Daylight Viewfinder voor $20, exclusief verzendkosten buiten de VS. De prijs in de winkel zal zo’n $30 bedragen, als het ooit zover komt.

Handig of een bij voorbaat kansloos project? We horen graag jullie mening!

Meer info: Kickstarter

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 mei 2012, 11:49
Categorie Accessoires
Onderwerpen camera, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.