Concept: vernieuwd ontgrendelscherm in iOS 7

De Brusselse ontwerper Kerroudj Mohamed heeft zijn ideeën voor iOS 7 in een tweetal video's verwerkt. Zo heeft hij nieuwe ideeën voor het ontgrendelscherm.

iOS 7 logoNu Jonathan Ive verantwoordelijk is geworden voor het design van iOS, kan het zomaar gebeuren dat iOS 7 een totaal ander uiterlijk krijgt dan zijn voorgangers. Hoe radicaal Apple iOS gaat verbouwen blijft nog even de vraag, maar tot dat moment fantaseren ontwerpers alvast over de mogelijkheden. Zo heeft de Belgische interfacedesigner Kerroudj Mohamed een tweetal Franstalige video’s over iOS 7 gemaakt, waarin het ontgrendelscherm van Apple amper nog te herkennen is.

Mohamed’s ontgrendelscherm staat in zijn eerste video centraal. Het lijkt hierin wel een stuk moeilijker om bijvoorbeeld snel de tijd te bekijken: je moet namelijk een balk onderin het scherm naar links en rechts swipen voor extra opties. Daar staat tegenover dat er meer schermruimte is voor de gekozen achtergrond en de binnenkomende notificaties.

In de tweede video zien we hoe bepaalde basisapps, zoals de agenda en muziekspeler, met taps op bepaalde plekken van het scherm geopend kan worden. Zo kun je een nieuw nummer kiezen door op de tijd bovenin te tappen.

We twijfelen er nog even aan dat Apple Mohamed’s ideeën in iOS 7 zal overnemen, maar het is desalniettemin interessant om te zien wat ontwerpers met Apple’s iOS willen doen. Wat willen jullie in iOS 7 zien?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 maart 2013, 11:45
Categorie iOS
Onderwerp ios 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.