iPhone ontgrendelscherm Mantia 2015 feature

Voormalig Apple-ontwerper maakt slimmer ontgrendelscherm voor iPhone (concept)

Wat als je in één oogopslag kan zien wat je op de iPhone hebt gemist? Een concept van voormalig Apple-ontwerper Louie Mantia laat zien hoe dit zou kunnen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Het ontgrendelscherm van de iPhone heeft in de afgelopen jaren een paar redesigns gehad, maar qua functionaliteit is het scherm onveranderd gebleven. Je ziet hierop nog steeds een lijst met notificaties, met bovenaan de meest recente berichten. Dat kan een stuk slimmer, zo dacht voormalig Apple-ontwerper Louie Mantia. Hij maakte daarom een simpel concept van het ontgrendelscherm, waarop je in één oogopslag ziet wat je hebt gemist.

Het concept van Mantia heeft iets weg van Google Now. Onderaan het scherm staat het meest recente weerbericht, met daarboven alles dat je op dat moment hebt gemist. Dit is echter geen lijst met notificaties: je ziet per app hoeveel berichten er op je staan te wachten, waarna je op het icoon drukt om ze te lezen.

iPhone ontgrendelscherm Mantia 2015

Mantia’s ontgrendelscherm bestaat uit slechts één afbeelding, waardoor we ons zelf moeten voorstellen hoe deze precies zou reageren. Wordt de app geopend als je op een icoon drukt, of krijg je dan op het ontgrendelscherm de laatste berichten hieruit te lezen? Ons lijkt het laatste het handigst. De iPhone zou immers ontgrendelen als je een app opent, waardoor je niet meer de andere berichten kunt lezen.

iPhone ontgrendelscherm Mantia 2013Het concept van Mantia is gebaseerd op één van zijn eerdere ideeën uit 2013. Dit voorgaande concept maakt vooral gebruik van tekst. Zo zie je wanneer een afspraak begint en wordt het weer bovenin doorgegeven

Toen hij nog bij Apple werkte, had Mantia een hand in het ontwerp van iTunes. Inmiddels werkt de ontwerper bij Parakeet, een illustratiebedrijf gespecialiseerd in het maken van iconen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 augustus 2015, 12:59
Categorie iOS
Onderwerpen concept, ontgrendelscherm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.