Apple neemt notitieapp Catch en kaartenbedrijf BroadMap over (update)

Apple heeft in 2013 Catch en BroadMap gekocht, twee overnames die nu pas boven water komen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

catch-apple-storeApple heeft eerder dit jaar de Evernote-concurrent Catch en het kaartenbedrijf BroadMap gekocht. Dat blijkt na analyse van de vijftien bedrijven die Apple in 2013 heeft overgenomen. Van de vijftien zijn tien stuks inmiddels bekend, zoals Embark, Passif, Cue en Topsy. De resterende vijf bedrijven waren nog niet boven water gekomen, maar 9to5Mac denkt ze te hebben ontdekt. Inmiddels heeft AllThingsD bevestiging gekregen van Apple, al was het in verhulde termen.

Catch was een populaire dienst on notities te maken, vergelijkbaar met Evernote. Er waren apps voor iOS en Android beschikbaar, waarbij je de notities via de cloud kon synchroniseren. Ook foto’s en audiobestanden konden worden toegevoegd. Catch sloot afgelopen augustus de deuren na een “moeilijke beslissing”, vlak nadat ze een nieuw product met de naam Catch Team hadden aangekondigd. Apple maakte al reclame voor de app op foto’s in de Apple Retail Stores en op banners op Apple-mediabijeenkomsten.

Uiteindelijk werd bekend dat Catch moest sluiten vanwege een overname, zonder dat de koper bekend is gemaakt. Bronnen zeggen echter dat de meeste medewerkers nu voor Apple werken. Apple zou Catch kunnen gebruiken voor de Notitie- en Herinneringen-apps in iOS en OS X. Ook zou Apple de Android-app die het bedrijf ontwikkelde onder de naam Compass kunnen gebruiken. Met Compass kon je de wereld in kaart brengen door notities te maken. Ook die app is niet meer beschikbaar.

BroadMap_Logo

BroadMap is een heel ander bedrijf: dit bedrijf is gespecialiseerd in het beheren, sorteren en analyseren van kaartdata. Apple zou deze technologie kunnen gebruiken om de Apple Kaarten-app beter te maken. BroadMap beschikte niet over concrete data, bijvoorbeeld voor OV-reisinformatie of kaarten binnenshuis. Zelf wil de voormalig CEO van BroadMap niet meer kwijt dat het bedrijf is gekocht door een “Fortune 500 Company”. Dit is te lezen in zijn Linkedin-profiel, waar ook te zien is dat de technologie gebruikt zal worden “to support their digital mapping efforts”. Zo heel veel Fortune 5-bedrijven zijn er niet en behalve Wal-Mart en Apple staan er vooral olie- en autobedrijven bovenin de lijst. Apple staat overigens op 6, niet in de top 5. Maar misschien heeft de CEO het gewoon wat aangedikt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 december 2013, 10:12
Categorie Apple
Onderwerp overname

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.