Apple wil oordopjes mooier maken met ultrasoon lassen

Een patent van Apple beschrijft hoe onderdelen in koptelefoons aan elkaar bevestigd kunnen worden met behulp van ultrasoon lassen. Hierdoor lijkt het alsof ze van één materiaal zijn gemaakt.

iPhone oordopjesApple heeft mogelijk grote plannen met de oordopjes die je bij de iPhone krijgt. Een patent beschrijft hoe Apple verschillende onderdelen aan elkaar wil bevestigen met behulp van ultrasoon lassen, waardoor het lijkt alsof ze van één materiaal zijn gemaakt. Hierdoor zouden de oordopjes er mooier uit gaan zien.

Volgens Apple bevatten oordopjes en koptelefoons veel materialen die aan elkaar bevestigd moeten worden. De manier waarop dit nu wordt gedaan, zorgt ervoor dat het eindresultaat niet esthetisch is. Ultrasoon lassen zou dit oplossen: door onderdelen via deze methode aan elkaar te bevestigen, is het zeer moeilijk om de naad tussenbeide te zien. Hierdoor lijkt het alsof twee verschillende onderdelen zijn gemaakt uit hetzelfde stuk materiaal.

Dit is niet de eerste keer dat we over ultrasoon lassen lezen in een patent. In maart ontdekten we nog dat Apple plastic en metaal met deze methode aan elkaar wil bevestigen, om ervoor te zorgen dat de iPhone steviger in elkaar steekt. Het is daarom ook niet geheel onverwacht dat Apple een patent voor een soortgelijk idee voor oordopjes en koptelefoons heeft ingediend.

Het is nog niet duidelijk of en wanneer Apple iets met dit idee zal doen. Het patent werd op 13 mei 2011 al ingediend bij het patentbureau in de Verenigde Staten, maar is pas net openbaar gemaakt.

Bron: Appleinsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 april 2012, 20:29
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.