Apple verlengt exclusieve afspraak met Liquidmetal tot 2014

Apple heeft de overeenkomst verlengd om Liquidmetal te mogen gebruiken in iOS-producten. Liquidmetal werd al gebruikt voor de simkaarttool en zal mogelijk de achterkant van de nieuwe iPhone vormen.

liquidmetal appleApple heeft sinds 2010 een licentie op de metaallegeringen van Liquidmetal Technologies. Daarmee kreeg Apple het exclusieve recht om het materiaal en de bijbehorende patenten te gebruiken. In 2012 liep de deal af, maar Apple heeft besloten om het te verlengen. Dat blijkt uit gegevens die Apple bij de Amerikaanse Security and Exchange Commission (SEC) heeft ingediend.

Apple gebruikte Liquidmetal voor de simkaarttool, waarmee je een simkaart uit de iPhone kan prikken. Dat lijkt een onbenullige toepassing, maar het stelt Apple wel in staat om ervaringen op te doen met het materiaal en de productie ervan. Liquidmetal zou volgens geruchten gebruikt kunnen worden voor de achterkant van de volgende generatie iPhone. De bedenker van Liquidmetal zag eerder al toepassingen in de nieuwe iPhone-antenne.

De afspraken tussen Apple en Liquidmetal vinden plaats via een apart bedrijf met de naam Crucible Intellectual Property LLC. Deze levert Apple de volledige licentie maar moest ook alle ontdekkingen die onder het intellectuele eigendomsrecht vallen aan Apple beschikbaar stellen. De vorige afspraak blijkt tot 5 februari 2012 te hebben gelopen. Door de aanpassing van het contract loopt de afspraak nu tot 5 februari 2014.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juni 2012, 18:06
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerp liquidmetal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.