Apple stelt team van sensorexperts samen voor iWatch

Apple heeft een team samengesteld van experts op het gebied van medische sensoren, afkomstig van bedrijven als AccuVein, C8 MediSensors en Senseonics.

apple iwatch handApple is begonnen met het samenstellen van een team experts op het gebied van medische sensoren en fitness. Deze experts zijn afkomstig van bedrijven als AccuVein, C8 MediSensors en Senseonics, gespecialiseerd in het in kaart brengen van aderen en glucosemetingen in het bloed. Het zou kunnen wijzen op plannen van Apple om de nog niet aangekondigde iWatch meer gezondheidsfuncties te geven. Ook zouden fitness-experts en technici in dienst zijn genomen. Nadat het bedrijf C8 MediSensors failliet ging, zou Apple drastische stappen hebben ondernomen om voormalige engineers en managers in dienst te nemen. C8 MediSensors was gespecialiseerd in sensoren waarmee je op niet-belastende wijze stoffen in het lichaam kon meten, zoals glucoseniveau’s.

Met niet-belastend bedoelen we, dat de meting plaatsvindt zonder dat het ongemak voor de gebruiker oplevert en waarbij het dus niet nodig is om slangetjes in het lichaam te steken. Eerder gingen er al geruchten dat Apple in rap tempo bezig was om nieuwe medewerkers aan te nemen voor de iWatch. De nadruk leek daarbij vooral te liggen op hard- en software-engineers; dat het ook om experts op het gebied van medische sensoren en fitness gaat, is nieuw.

c8 tradeshow

Volgens analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities is Apple van plan om een horloge uit te brengen, waarbij niet het accent ligt op gebruikelijke functies voor tijdmeting, maar op identificatie van gebruikers en geavanceerde biometrie. Voor Apple zou dat geen onbekend terrein zijn, want CEO Tim Cook is een fitnessfanaat en zit in het bestuur van Nike. Tijdens een interview op de D11-conferentie in mei gaf Cook aan dat de pols een interessante plaats is voor draagbare elektronica (wearables). Dat vond hij een logischer plek dan de neus, zoals Google Glass. “Het hele sensorveld staat op het punt om te exploderen”, meldde Cook. “Het is zo’n beetje overal te vinden. In de loop van de tijd wordt het duidelijker”.

Apple zou ook fitnessconsultant Jay Blahnik hebben ingehuurd, die voorheen werkte aan Nike’s Fuelband en Kinect Training. Maar een iWatch zou ook functies kunnen hebben om een gebruiker te herkennen, zodat je een dief jouw gezondheidsdata niet te zien krijgt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juli 2013, 16:11
Categorieën Apple, Geruchten, iDevices
Onderwerp iwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.