Focus Mac Pro Final Cut Pro X

Apple start reparatieprogramma voor Mac Pro’s uit 2015

Apple start een reparatieprogramma voor Mac Pro's die sinds februari 2015 zijn geproduceerd. Er is iets mis met de grafische kaart.

Apple gaat Mac Pro-computers repareren die last hebben van een videoprobleem. Het gaat om Mac Pro-modellen die tussen februari en april 2015 zijn gefabriceerd, zo blijkt uit een interne notitie. De grafische kaarten in deze modellen schijnen last hebben van vervormde video, helemaal geen video, vastlopers en onverwacht herstarten.

Focus Mac Pro Final Cut Pro X

Mac Pro reparatieprogramma

In sommige gevallen is het zelfs zo erg dat het systeem niet meer opstart of instabiel wordt. Op het Apple Supportforum is sinds februari 2015 een lange discussie te vinden over de problemen met deze Mac Pro.

Kortom: hoog tijd om er iets aan te gaan doen en daarvoor kun je terecht bij de Apple Store of een Apple Authorized Service Provider. Die zal de Mac Pro gratis repareren, als je inderdaad beschikt over een getroffen model. Je kunt hiervoor een afspraak maken bij de Genius Bar. Eén persoon in bovenstaande forumdiscussie beweert dat Apple de grafische kaart van zijn Mac Pro inmiddels heeft vervangen, nadat hij contact opnam.

Waarschijnlijk gaat Apple het reparatieprogramma niet grootscheeps aankondigen, zoals ze bij het omruilprogramma van de stroomadapters hebben gedaan. In plaats daarvan kan Apple klanten rechtstreeks gaan benaderen. Omdat het een vrij prijzig model is, is het aantal klanten relatief gering. Ook zullen de meest Mac Pro-bezitters hun apparaat al in 2013 hebben gekocht, toen het model op de markt verscheen. De Mac Pro is de enige Apple-computer die in de Verenigde Staten wordt gemaakt.

Mac Pro assemblage

Mac Pro: verkoopaantallen onbekend

Hoeveel Mac Pro’s er zijn verkocht is onbekend, omdat Apple alleen algemene verkoopcijfers van de Mac-productlijn bekendmaakt. Wel is bekend dat er sinds het tweede kwartaal 2015 zo’n 11 miljoen Macs zijn verkocht.

In februari 2015 startte Apple ook al een reparatieprogramma voor MacBook Pro’s die tussen 2011 en 2013 waren verkocht en die eveneens last hadden van vlekken op het scherm.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 februari 2016, 10:31
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen mac pro, reparatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.