Apple-patent wijst op clamshell iPhone

Apple heeft een patentaanvraag gedaan, met de naam Dual Sided Trackpad. Het toont een flip-telefoon met transparant klepje, dat als dubbelzijdige aanraakgevoelige touchpad dienst doet.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple iPhone transparant, clamshell patentIs dit ‘m dan, de volgende generatie iPhone? De afbeelding hiernaast is een Photoshop-mockup, gemaakt aan de hand van een recent Apple-patent met de naam ‘Dual Sided Trackpad’. Uit het patent blijkt dat Apple heeft nagedacht over een clamshell-telefoon, met een bijzondere eigenschap. De display en het aanraakgevoelige bedieningsvlak zijn van elkaar gescheiden, waarbij de touchsensor in een transparant klepje is verwerkt.

Ook bijzonder is dat het touch-gedeelte aan twee kanten aanraakgevoelig is. Een scharnier verbindt beide gedeelten van het toestel met elkaar, zodat er een flipfoon ontstaat. Sluit je de klep, dan bedekt het transparante paneel het hele scherm waardoor je een normale multi-touch iPhone tot je beschikking hebt. Opengeklapt heb je bovenin een normaal telefoondisplay en aan de onderkant een multi-touch bedieningspaneel. Daarop kun je nummers intoetsen of bijvoorbeeld SMS’en met T9. Eventueel is het mogelijk om beide kanten van het aanraakgevoelige paneel gelijktijdig te bedienen. Microsoft heeft al iets soortgelijks gedaan met LucidTouch, waarbij een scherm ook van de achterzijde te bedienen is.

iPhone clamshell trackpad 1 iPhone clamshell trackpad 3

Waarom zou Apple dit willen? Het ontwerp leent zich goed voor een iPhone nano, met hetzelfde of zelfs een groter schermoppervlak dan de iPhone, maar in een veel compacter formaat. Apple suggereert zelfs dat de transparante technologie geschikt zou zijn voor een Mac Tablet, met een neerklapbare trackpad die tegelijk dienstdoet als toetsenbord. In het patent wordt gesuggereerd dat er een OLED-scherm wordt toegepast, waarvan verschillende onderdelen uitgeschakeld kunnen worden om energie te sparen.

iPhone clamshell trackpad 2 iPhone clamshell trackpad 5

Het volledige patent Dual Sided Trackpad is in pdf-formaat te downloaden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 maart 2008, 22:24
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen nano, trackpad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.