Imgur app

Nieuwe Imgur-app laat je bladeren door de grappigste foto’s en viral plaatjes

Voor de grappigste viral plaatjes moet je bij Imgur zijn. Net als 9GAG heeft de website nu een iPhone-app waarmee je lachend de verveling tegen kunt gaan.

Imgur appHet fotoplatform Imgur werd ooit speciaal ontwikkeld voor gebruikers van Reddit om afbeeldingen te kunnen uploaden, waar de dienst al snel razend populair werd. Inmiddels is de website van Imgur te vergelijken met 9GAG en is het een verzamelplaats geworden voor grappige plaatjes die uitstekend werken tegen verveling. Ondanks het succes werd de eerste poging van Imgur voor het uitbrengen van een app niet positief ontvangen. Daar hebben ze van geleerd. In een uitgebreide update van Imgur voor iPhone staan het gebruiksgemak en een betere ervaring centraal.

Imgur app screenshotHet ontwerp van de Imgur-app is stevig onder handen genomen. Waar de app voorheen een soort verkleinde weergave van de website was, is hij nu speciaal ontworpen voor je iPhone. De kleine plaatjes zijn verdwenen en worden nu weergegeven in grote, schermvullende vlakken. Door naar links en rechts te vegen kun je door de verschillende grappige, bizarre en soms fascinerende plaatjes en gifjes bladeren. Wil je een post helemaal bekijken? Dan druk je simpelweg op het vlak om er doorheen te scrollen. Er is ook een mogelijkheid toegevoegd om te liken, delen en reageren. Hiervoor moet je wel eerst even inloggen met je Imgur-account of één van je social media-profielen. Net als op de website zijn de foto’s gesorteerd op de hoeveelheid stemmen die ze krijgen. Zo krijg je altijd de grappigste en meest ‘viral’ afbeeldingen het eerst te zien.

Inderdaad, de nieuwe update heeft Imgur een stuk gebruiksvriendelijker en mooier gemaakt. Maar er ontbreken ook nog een aantal handige functies. Zo kun je op dit moment geen eigen foto’s uploaden via de app en is het niet mogelijk om naast ‘Popular’ en ‘Newest’ te zoeken in categorieën. Door het vernieuwde uiterlijk is Imgur een prima “concurrent” geworden voor de iPhone-apps van 9GAG en Dull.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 maart 2015, 13:29
Categorie Apps
Onderwerp reddit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.