Apple op twee na grootste telefoonfabrikant in 2011

Apple zou de op-twee-na grootste telefoonfabrikant ter wereld zijn. Dit blijkt uit onderzoek van marketingbureau IDC, gebaseerd op verkoopcijfers uit 2011. Alleen Nokia en Samsung liggen nog voor.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhones storeVolgens een onderzoek van marketingbureau IDC is Apple de op twee na grootste smartphonefabrikant telefoonfabrikant ter wereld. Alleen Nokia en Samsung zouden nog boven de iPhone-producent staan. De cijfers zijn gebasseerd op het totaal aantal verscheepte telefoons in heel 2011. Apple groeide volgens de cijfers procentueel het meeste van alle bedrijven in de top vijf, waardoor zij nu zes procent van de telefoonmarkt bezitten (dus smartphones en simpele telefoons samen).

Apple’s positie in de lijst is indrukwekkend, vooral als je bedenkt dat de iPhone 4S pas in oktober 2011 op de markt verscheen. In voorgaande jaren bracht Apple de iPhone in de zomer uit, waardoor de hele tweede helft van het jaar kon worden geprofiteerd van de verkopen van een nieuw toestel. Volgens IDC is zestig procent van de verkochte telefoons nog steeds een feature phone (simpele telefoon).

Hoewel de verkoopcijfers van Apple met 96,2 procent ten opzichte van vorig jaar zijn gegroeid, zullen Nokia en Samsung niet heel snel ingehaald worden: Apple heeft 6 procent van de markt in bezit, terwijl Samsung en Nokia door de gigantische hoeveelheid goedkope telefoontjes die ze verkopen respectievelijk 21,3 en 27 procent in handen hebben.

IDC smartphonemakers

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 februari 2012, 21:42
Categorie Apple
Onderwerpen onderzoek, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.