Apple onthult op 6 maart iPhone SDK, software en roadmap

Apple organiseert op 6 maart een persbijeenkomst op het hoofdkantoor in Cupertino, waar de iPhone SDK aangekondigd zal worden. De uitnodiging toont een landkaart met de tekst iPhone Software Roadmap en een bordje met de tekst Enterprise: blijkbaar is Apple nog meer van plan, zoals een nieuwe software-update en nieuwe functies voor zakelijke gebruikers.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone Roadmap, SDK op 6 maartHet is eindelijk definitief: de iPhone SDK komt eraan. Apple organiseert volgende week donderdag een evenement. Vandaag vielen de uitnodigingen op de deurmat voor dit Town Hall Event, dat op 6 maart plaatsvindt op het hoofdkantoor van Apple in Cupertino. De afbeelding op de uitnodiging maakt meteen duidelijk waar het om gaat: Apple gaat een roadmap onthullen en de SDK maakt daar onderdeel van uit. De uitnodiging spreekt verder over “exciting new enterprise features”.

Eindelijk zal Apple ontwikkelaarstools beschikbaar gaan stellen voor mensen die software voor de iPhone willen ontwikkelen. De SDK komt daarmee een week later dan oorspronkelijk beloofd: eerder gaf Steve Jobs aan dat de SDK eind februari beschikbaar zou zijn. Bij het bordje Software Update op de landkaart kunnen we ons wel iets voorstellen: na de matig interessante update 1.1.4 komt er waarschijnlijk nog een extra update aan om applicaties van derden werkend te krijgen zonder een jailbreak uit te voeren. Het bordje Enterprise roept wat meer vragen op. Apple is regelmatig bekritiseerd dat de iPhone niet geschikt is voor zakelijk gebruik, maar benadrukt zelf dat de behoeften van zakelijke klanten buiten de focus van Apple liggen. Zouden we eindelijk goede Exchange-ondersteuning krijgen, of heeft Apple nog meer in petto?

De bijeenkomst vindt plaats op 6 maart op de Apple Campus, gebouw 4 om 10:00 uur ‘s ochtends. Dat is 19:00 uur ‘s avonds Nederlandse tijd.

Met dank aan Joost!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 0:04
Categorieën Apple, Apps, Round-up
Onderwerp sdk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.