Apple-manager aangehouden wegens dubieuze vergoedingen

Apple's Global Supply Manager Paul Shin Devine is beschuldigd van het aannemen van vergoedingen van Aziatische fabrikanten, in ruil voor informatie.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple moneyDe 37-jarige Paul Shin Devine moet zich verantwoorden omdat hij meer dan 1 miljoen dollar van Aziatische fabrikanten in eigen zak zou hebben gestoken. Het gaat om vergoedingen voor iPhone- en iPod-accessoires. DevinE werkte als Global Supply Manager voor Apple. De 23-jarige Andrew Ang is in verband gebracht met de zaak, waarbij frauduleuze betalingen, witwassen en kickbacks een rol speelden. Devin misbruikte zijn positie bij Apple om vertrouwelijke informatie te achterhalen, die hij doorspeelde aan de Aziatische fabrikanten, aldus Ang. In ruil daarvoor kreeg Devine een vergoeding die hij deelde met Ang.

Dankzij de informatie konden de fabrikanten gunstiger contracten met Apple afsluiten. Het ging om toeleveranciers die materialen en componenten aanleveren voor iPhone- en iPod-producten, die gevestigd zijn in meerdere Aziatische landen waaronder China, Zuid Korea, Taiwan en Singapore.

Apple gaat Devine nu aanklagen, omdat hij meer dan $1 miljoen aan smeergeld en andere betalingen heeft ontvangen, verspreid over een aantal jaren. De zaak werd onderzocht door de FBI en de IRS, de Amerikaanse Belastingdienst. Apple-woordvoerder Steve Dowling zegt dat zijn bedrijf een zero-tolerance-beleid voor dit soort gedrag hanteert:

Apple is committed to the highest ethical standards in the way we do business. We have zero tolerance for dishonest behavior inside or outside the company.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 augustus 2010, 14:55
Categorie Apple
Onderwerp geld

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.