‘Apple kan dit najaar tussen de 4 en 6 miljoen iPad mini’s verkopen’

Brengt Apple de iPad mini dit najaar op de markt, dan zouden er 6 miljoen in het laatste kwartaal verkocht kunnen worden. Dit beweert analist Gene Munster van Piper Jaffray

iPad miniAnalist Gene Munster van Piper Jaffray denkt dat Apple dit najaar tussen de 4 en 6 miljoen 7,85-inch iPads kan verkopen, mocht deze rond het laatste kwartaal van 2012 op de markt worden gebracht. De iPad mini zou dan verkocht worden voor 299 dollar, met 16 GB aan opslagruimte. De kleinere iPad zou 10 procent van de gewone iPad-verkopen wegsnoepen, maar ook hetzelfde doen met 30 procent van de Android-tabletverkopen.

De iPad mini zou om deze verkoopcijfers te behalen volgens Munster in het vierde kwartaal van 2012 moeten verschijnen. Op deze manier zou Apple de kerstverkopen nog kunnen meepikken. De kleinere iPad zou Apple’s omzet met 1 procent verhogen in alleen december.

Munster’s analyse speelt in op geruchten die afgelopen week verschenen. Toen beweerden bronnen van zowel Bloomberg als The Wall Street Journal dat Apple voor het einde van het jaar een iPad mini zal presenteren, waar de fabrikanten nu alvast op worden voorbereid. Eerdere geruchten wezen er op dat deze iPad 7,85-inch zou worden, waardoor hij de beeldverhouding van de huidige iPad kan behouden. Het lijkt er tot nu toe niet op dat de kleinere iPad een Retina-scherm krijgt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juli 2012, 15:36
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.