Manila Rope: iPhone-laadkabel in de vorm van een oud stuk touw

De Manila Rope is een iPhone-laadkabel waar verschillende stukken touw omheen gevlochten zijn. Hierdoor ziet hij er anders uit dan de meeste kabels voor de iPhone.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Manila RopeProbeer je een iPhone-kabel te kopen, dan ben je vaak aangewezen op verschillende plastic samenstelsels die in grote lijnen op elkaar lijken. Vaak zijn ze functioneel, maar de Manila Rope laat zien dat je oplaadkabel er ook totaal anders uit kan zien: deze kabel is namelijk gemaakt van ouderwets touw, dat met metalen binders aan de USB-poort en 30-pin-connector is verbonden.

De Manila Rope lijkt te bestaan uit een gewone iPhone-kabel, waar verschillende stukken touw omheen gevlochten zijn. Als je goed kijkt zie je een witte kabel tussen de stukken touw lopen in bovenstaande foto. In functie is de kabel daarom ook gelijk aan andere iPhone-kabels. Hij ziet er alleen een stuk stijlvoller uit dan normale kabels.

Hoewel de iPhone-kabel in de Manila Rope geïsoleerd is, zal niet iedereen graag een mogelijk touw in de buurt van stroomaansluitingen houden. Volgens de maker loop je echter geen risico’s zolang je de kabel in gewone situaties gebruikt, zo vertelt hij aan iPhoneclub:

Ik heb even een test uitgevoerd met een klein stuk touw. Toen ik hem tegen een open vlam hield vatte hij vlam, al duurde het even totdat dit gebeurde. Ik probeerde hem in brand te steken met een ‘magnesium fire starter’, maar slaagde hier niet in. Vervolgens heb ik hem in een meer dan 200 graden warme oven gelegd. Hier vatte hij geen vlam, maar begon hij na een tijdje wel te roken. Ik heb geen problemen gehad met het gebruik van de kabel in gebruikelijke situaties: zolang je hem niet gebruikt in situaties waarbij een gewone iPhone-kabel ook zou smelten, wordt de brandbaarheid niet op de proef gesteld.

Je kunt de Manila Rope bestellen op Etsy voor €16,72. Kopers in Nederland en België moeten daarnaast fors bijbetalen: er wordt €14,21 aan verzendkosten gerekend.

Manila Rope 2

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juli 2012, 14:39
Categorie Accessoires
Onderwerp kabel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.