‘Apple in gesprek met Foursquare over Apple Maps’

Apple is in gesprek met Foursquare over Apple Maps. Dit stelt The Wall Street Journal.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

FoursquareApple is in gesprek met Foursquare over het gebruik van Foursquare-data in Apple’s kaartendienst. Dit schrijft The Wall Street Journal op basis van bronnen bekend met de plannen. Op deze manier wil Apple de kaarten in iOS 6 verbeteren. De eerste gesprekken zouden in de afgelopen weken hebben plaatsgevonden. Betrokken bij de onderhandelingen is Eddy Cue, die eerder deze maand voor het eerst bleek in te checken bij Foursquare en dit op Twitter deelde.


Foursquare zou slechts één van de partijen zijn waarmee Apple op het moment in gesprek is over het delen van locatiedata voor Apple Maps. Uit eerdere verhalen bleek dat Apple ook met TomTom plannen zou hebben voor een nauwere samenwerking. Op het moment levert TomTom al informatie aan Apple. Volgens The Wall Street Journal wijst er niets op een overname van Foursquare door Apple.

Apple’s nieuwe kaartendienst wordt al langer bekritiseerd door gebruikers. Bepaalde locaties zouden niet op de kaarten staan vermeld, of soms op een totaal andere plek liggen. Apple-CEO Tim Cook excuseerde zich eerder al voor de huidige status van de dienst. De onlangs verschenen Google Maps-applicatie werd in 48 uur 10 miljoen keer gedownload.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.