‘Apple gaat op 19 januari e-booktools en iPad-schoolboeken aankondigen’

Apple gaat op donderdag 19 januari een aantal nieuwe tools aankondigen om e-books mee te maken. Ook zullen er schoolboeken speciaal voor de iPad worden onthuld. Dit beweren de websites Ars Technica en Wall Street Journal.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple onderwijs 19 januariDe website Ars Technica beweert dat Apple op donderdag 19 januari tools gaat aankondigen om zelf e-books voor scholen mee te maken. Hiermee zou het veel makkelijker zijn om zelf een e-book in elkaar te zetten. Tegelijk is Wall Street Journal ervan overtuigd dat deze aankondiging gepaard zal gaan met speciale schoolboeken, geoptimaliseerd voor de iPad. Beide zeggen dat hun informatie afkomstig is van anonieme bronnen.

Apple kondigde vorige week een speciaal evenement aan voor donderdag 19 januari. Hierbij werd alleen verteld dat er over onderwijs gesproken zal worden. De beweringen van Ars Technica en Wall Street Journal lijken daarom hier ook goed op aan te sluiten: door het maken van e-books makkelijker te maken, zouden scholen hun lesstof sneller digitaal kunnen aanbieden.

Men zou al lange tijd werken aan het platform waarop deze zelfgemaakte e-books worden aangeboden. Uitgeversbedrijf McGraw-Hill zou al sinds juni 2011 met Apple hieraan samenwerken. Schoolboekendistributeur Cengage Learning zou ook op het evenement aanwezig zijn.

Dit is niet de eerste keer dat Apple zich op het onderwijs richt. Zo is het nu al mogelijk om met iTunes een aantal speciaal voor scholen gemaakte podcasts en video’s te downloaden via iTunes U.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 januari 2012, 23:27
Categorieën Apps, Geruchten, iDevices
Onderwerpen game, onderwijs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.