‘Apple en News Corp werken samen aan iPad-krant The Daily’

Apple en News Corp zouden samen bezig zijn met het maken van een nieuwe krant. The Daily gaat alleen op de iPad en andere tablets verschijnen.

rupert murdochVolgens informatie van The Guardian zijn Apple en News Corp samen bezig om een nieuwe digitale krant te ontwikkelen. Het zou gaan om The Daily, een krant die vanaf volgend jaar of misschien zelfs nog dit jaar op de iPad gaat verschijnen. Een webversie of gedrukte versie komt er niet. Er zou al maanden een project lopen vanuit News Corp “with assistance from Apple engineers”.


De krant wordt automatisch gedistribueerd naar de iPad en soortgelijke apparaten. De inhoud van The Daily is gericht op de VS en zal door een groep van zo’n 100 journalisten vanuit New York worden gemaakt aldus het blad Women Wear Daily. Forbes spreekt zelfs van 150 medewerkers en een budget van 30 miljoen dollar voor het eerste jaar. Als lezer zal je dan ook moeten betalen voor deze krant. Een los nummer gaat $0,99 kosten, aldus de bronnen. Mogelijk gaat Apple daarvoor een ‘hub’ voor de verkoop van tijdschriften en kranten ontwikkelen, waar The Wall Street Journal een paar weken geleden al over sprak.

Foto: Flickr, sirenmedia

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.