iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: GGD Op Reis, NAVV Globetrotter, Ziggo Verbruik en meer

Deze week in App Gemist, de beste selectie iPhone-apps van de afgelopen week: een officiële app van F.C. De Kampioenen, de dataverkeer-meter Ziggo Verbruik en de puike Drentse geschiedenis-app Annodrenthe.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

App Gemist header Navv Globetrotter iPhoneElke week passeren onvoorstelbaar veel nieuwe iPhone-apps de App Store-revue en iPhoneclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een app over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week helpt een applicatie van Ziggo je met je dataverbruik in de gaten houden en is er een nieuwe goedekope navigatie-app die gebruik maakt van TomTom-kaarten.


AG Magic Hour iPhone iPod touchMagic Hour – Het gouden uur, ook wel bekend als het magische uur, is een veelgebruikte term in de wereld van de fotografie. Het is de omschrijving voor het eerste en laatste uur zonlicht op de dag waarbij het licht een dusdanige kwaliteit heeft dat er bijzondere fraaie foto’s gemaakt kunnen worden. Heel handig, maar wanneer vindt het magische uur precies plaats? De gratis iPhone-app Magic Hour geeft voor jouw locatie aan wanneer je het beste op pad kunt gaan om mooie foto’s te maken.
Downloaden: Magic Hour (gratis)

AG Discovr People iPhone iPod touch iPadDiscovr People – Het zoeken van nieuwe Twittergebruikers om te volgen kan een omslachtig proces zijn. Twitter geeft bij gebruikers wel aan wie er op lijkt, maar vervolgens moet je van de ene gebruiker naar de ander navigeren om een idee te krijgen van wie je nu interessant lijken. De iPhone-app Discovr People probeert dit met een fraaie interface makkelijker te maken. Door een Twitterprofiel te bekijken verschijnen er iconen om de gebruiker heen, van anderen die je wellicht ook interessant vindt.
Downloaden: Discovr People (€0,79)

AG Spotzi Parkeren iPhoneSpotzi Parkeren – Geld besparen. De veel gedownloadde Nederlandse app Benzine-Jip deed het voor autobrandstof; Spotzi Parkeren doet het voor parkeertarieven in twintig grote steden in Nederland en België. Met de applicatie kan je bekijken waar je in de stad het goedkoopst kan parkeren. De uurtarieven zijn in kaart gebracht met kleuren, waardoor je in een oogopslag zien waar je het geld kan besparen. Met een knop bovenin beeld kan je aangeven op welke dag en op welk tijdstip je ergens wilt zijn en krijg je meteen een indicatie van de kosten.
Downloaden: Spotzi Parkeren (€0,79)

AG GGD Op Reis iPhone iPod touch iPadGGD Op Reis – Een overzicht van spelende gezondheids-kwesties in het buitenland, de voorbereidende stappen die je moet nemen voordat je op vakantie gaat en een overzicht van je eigen vaccins. Het GGD in Flevoland heeft een applicatie gemaakt voor alle Nederlanders die op reis gaan en daarvoor een GGD nodig kunnen hebben. Je selecteert eerst een land en ziet dan meteen welke verplichte en aanbevolen vaccinaties je kan laten doen voordat je er naartoe reist. Een woordenboek in de app laat weten wat alle ziektes die je kan oplopen, inhouden.
Downloaden: GGD Op Reis (gratis)

AG Annodrenthe iPhone iPod touchAnnodrenthe – ‘De verhalen van Drenthe in je broekzak’ was het overkoepelende idee waarmee het Drents Archief, de stichting het Drentse Landschap en nog veel meer regionele instanties met elkaar om tafel zijn gegaan om een bijzondere iPhone-app uit te brengen. De betaversie van Annodrenthe is nu publiekelijk beschikbaar in de App Store. In de applicatie kan je het Drenthe van toen als een kaart bovenop Google Maps leggen.
Downloaden: Annodrenthe (gratis)

AG Recepten Shaker iPhone iPod touchRecepten Shaker – Je hoort de zin wel eens langskomen in commercials van gerechten: ‘in een handomdraai op tafel’. De supermarktketen Jumbo heeft dat nu wel erg letterlijk genomen. Die heeft zonet de iPhone-app Recepten Shaker uitgebracht, waarmee je een willekeurig recept te zien krijgt als je met de iPhone schudt. Je kan zelf aangeven of je met 2, 4 of 6 personen aanschuift en daar worden de ingrediënten meteen op aangepast. Ook kan je schudden op bepaalde ingrediënten.
Downloaden: Recepten Shaker (gratis)

AG TimePal iPhone iPod touch iPadTimepal – Voor iedereen die moeite heeft bij te houden hoe laat alles gepland staat voor verschillende tijdzones, is er nu Timepal. Met de app kan je gemakkelijk zien hoe laat een bepaalde afspraak plaatsvindt op diverse plekken ter wereld. Handig als Apple bijvoorbeeld een productpresentatie houdt in San Francisco om tien uur ‘s morgens en je weet niet meer hoe groot het tijdsverschil nu precies is omdat onlangs de zomertijd nét is ingevoerd.
Downloaden: Timepal (€1,59)

AG Black SMS iPhone iPod touch iPadBlack SMS – Wil je niet dat iemand je privéberichten meeleest op de iPhone? Met Black SMS kan je berichten coderen, zodat je in alle veiligheid met iemand anders ‘openlijk’ kunt communiceren. De app maakt verstuurde berichten zwart en deze kunnen dan alleen worden gedecodeerd aan de hand van een vooraf gedeelde code. Zo kan je er zeker van zijn dat je persoonlijke boodschap alleen wordt gelezen door diegene waar het voor bedoeld is. Black SMS is vooral handig als je in het geheim iets wil doen wat iemand met toegang tot je telefoon niet mag weten.
Downloaden: Black SMS (€0,79)

AG Kibits iPhone iPod touchKibits – Er zijn al heel wat messaging-applicaties die de mogelijkheid tot een groepschat hebben, maar weinig applicaties die enkel om de groepsbijeenkomsten draaien. Dat is wat Kibits doet. Met de app kan je op allerlei manieren snel personen bij elkaar sprokkelen, of het nou via je adresboek, Facebook of nabije omgeving is. De nadruk in Kibits ligt echter niet op het chatten, maar op het uitwisselen van bestanden. De grote namen zien de potentie van de app al in: onder andere Google investeert in de toepassing, die al één miljoen dollar heeft opgehaald.
Downloaden: Kibits (gratis)

AG Flashlight iPhone iPod touchFlashLight – FlashLight is absoluut niet de eerste zaklamp-app voor de iPhone. Ook deze app schakelt de flitser van je iPhone 4 of iPhone 4S in, zodat je hiermee donkere gebieden kunt doorkruizen. FlashLight pakt het echter bijzonder aan: door gebruik te maken van de nabijheidssensor, schakelt de zaklamp zichzelf automatisch uit wanneer je de iPhone in je zak steekt. Je kunt ook met de iPhone schudden om het lampje aan of uit te zetten.
Downloaden: FlashLight (€0,79)

AG NAVV Globetrotter TomTom anvigatie iPhoneNAVV Globetrotter – De navigatiesoftware-ontwikkelaar NAVV heeft recent een nieuwe applicatie voor de iPhone uitgebracht waarmee je gratis kan navigeren. Dat kan aan de hand van de kaartensoftware van TomTom die in de app wordt gebruikt. Na het eerste keer opstarten van NAVV Globetrotter krijg je de keuze om één land(enpakket) gratis te downloaden, waarbij ook de Benelux een optie is. Nadien heb je een volwaardige navigator met een offline ingeladen kaart, zodat de app minimaal mobiele data verslindt.
Downloaden: NAVV Globetrotter (gratis)

AG Aupeo iPhone iPod touch iPadAupeo – Geen samples van dertig seconden en geen verplicht abonnement op Spotify: met de applicatie Aupeo kan je nu eens gratis volledige muzieknummers streamen op de iPhone. Je kan daarbij kiezen uit verschillende genres, maar ook meteen zoeken op een artiest. De applicatie zoekt er dan automatisch gerelateerde nummers bij die daarna worden afgespeeld. De Nederlandstalige app Aupeo laat je onbeperkt gratis muziek streamen, maar er zit wel een betaalmodel aan vast: met Aupeo kan je nummers die je niet bevallen overslaan. Standaard kan je dat echter maar een paar keer doen.
Downloaden: Aupeo (gratis)

AG Ziggo Verbruik iPhone iPod touchZiggo Verbruik – Na KPN en Hi heeft ook de Nederlandse internetprovider Ziggo een iPhone-applicatie uitgebracht waarmee je je mobiele dataverbruik per maand kan bijhouden en meten. Dat is opmerkelijk, want Ziggo biedt onder haar eigen naam niet actief mobiele telefonie aan. Misschien dat daarom de nadruk in Ziggo Verbruik ook op Wi-Fi-dataverkeer ligt. In een diagram zie je hoeveel procent van je dataverkeer 3G en hoeveel Wi-Fi betreft.
Downloaden: Ziggo Verbruik (gratis)

AG FC De Kampioenen iPhone iPod touch iPadFC De Kampioenen – De Vlaamse Publieke Omroep VRT en de zender één hebben gezamenlijk een officiële applicatie over FC De Kampioenen uitgebracht. In de app kan je alle afleveringen van van de voetbalserie streamen of downloaden op de iPhone. De eerste uitzending van de 21 jaar meegaande serie kan je gratis downloaden. Daarna betaal je 1,59 euro per aflevering of 14,99 voor een heel seizoen. Er zijn tot dusver 7 seizoenen met elk 13 afleveringen voorhanden.
Downloaden: FC De Kampioenen (gratis)

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.