Recepten Shaker: in een handomdraai een recept op je iPhone

Met de Recepten Shaker-app van de Jumbo heb je letterlijk in een handomdraai een recept op de iPhone. De applicatie schotelt je willekeurige gerechten voor, maar je mag eigen wensen qua ingrediënten aandragen.

Recepten Shaker Jumbo iPhone iPod touch avondetenJe hoort de zin wel eens langskomen in commercials van gerechten: ‘in een handomdraai op tafel’. De supermarktketen Jumbo heeft dat nu wel erg letterlijk genomen. Die heeft zonet de iPhone-app Recepten Shaker uitgebracht, waarmee je een willekeurig recept te zien krijgt als je met de iPhone schudt. Je kan zelf aangeven of je met 2, 4 of 6 personen aanschuift en daar worden de ingrediënten meteen op aangepast. Ook kan je schudden op bepaalde ingrediënten.


Als je bijvoorbeeld zin hebt in paprika, vul je dat in in de tekstvak op het hoofdscherm. Als je daarna schudt, krijg je in ieder geval een gerecht voorgeschoteld waar dat ingrediënt in naar voren komt. Bij het zoeken naar een ingrediënt word je geholpen door een automatische woordenlijst van de app. Geen zin in een fysieke handbeweging? Vooruit, je kan ook de ‘Even schudden’ knop indrukken.

De eerste keer dat je schudt op een zoekterm, krijg je vijf resultaten die als een stapeltje foto’s op elkaar liggen. Als een niet bevalt, veeg je hem gewoon van het scherm en zie je de volgende. Behalve een foto lees je ook de naam van het recept, de tijd dat je ermee bezig bent en hoe moeilijk het is om het te bereiden.

De recepten zijn handig en overzichtelijk uitgeschreven en onderverdeeld in twee tabbladen. Het eerste meldt de ingrediënten afgestemd op het aantal eters, het tweede laat lezen hoe je het bereidt. Met nog twee andere tabbladen kan je een gerecht tot een persoonlijke favoriet uitroepen en kan je het delen via Facebook, Twitter en via e-mail. De applicatie ziet er verzorgd en leuk uit met zijn handschrift-achtige lettertype voor de receptbereiding. Het heeft ook nog een bijzonder handigheidje: in de instellingen kan je aangeven dat je alleen vegetarische recepten wilt zien.

Downloaden: Recepten Shaker (gratis)

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.