Apple-topman Tim Cook populairste CEO van 2012

Tim Cook is de populairste CEO van 2012. Dat blijkt uit een enquête van Glassdoor onder werknemers van diverse bedrijven. Cook krijgt een betere waardering van de Apple-werknemers dan zijn voorganger Steve Jobs.

Apple-topman Tim Cook populairste CEO van 2012Apple-topman Tim Cook is door Glassdoor uitgeroepen tot de populairste CEO van dit jaar. De verkiezing is gebaseerd op werknemers die hun CEO moesten beoordelen aan de hand van één vraag: Ben jij het eens met de manier waarop jouw CEO het bedrijf leidt? 97 procent van de ondervraagde Apple-werknemers vinden van wel. Opvallend genoeg zijn meer mensen het eens met Cook dan zijn voorganger. Toen vorig jaar dezelfde enquête werd gehouden stond Steve Jobs nog aan het roer van Apple en kreeg hij goedkeuring van 95 procent van zijn werknemers.

Nummer 2 op de lijst is Jim Turley, de CEO van accountantskantoor Ernst & Young. Andere bekende CEO’s op de lisjt zijn Paul E. Jacobs van chipmaker Qualcomm (plaats 3), Larry Page van Google (plaats 5) en Howard D. Schultz van de koffieketen Starbucks (plaats 9). Op plaats 24 van de lijst is Meg Whitman van HP te vinden, die de zware taak heeft het bedrijf weer succesvol te maken. De complete lijst van Glassdoor van de 25 best gewaarde CEO’s is hieronder te zien.

Top 25 lijst CEO's Glassdoor

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 maart 2012, 17:46
Categorie Apple
Onderwerpen ceo, steve jobs, tim cook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.