iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Dichtbij, Jet Lag App, Symbaloo en meer

Elke week blikt iPhoneclub terug op de beste nieuwe iPhone-apps die die week zijn uitgekomen. Deze week onder andere een applicatie die je helpt met uitgebreide tips voor een jetlag en Wrapp laat elkaar cadeaubonnen versturen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Symbaloo startpagina voor de iPhoneElke week passeren onvoorstelbaar veel nieuwe iPhone-apps de App Store-revue en iPhoneclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een app over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week een applicatie die tips tegen een jetlag in je agenda zet, een nieuwe startpagina voor je iPhone en Facebook-vrienden gratis kortingsbonnen schenken.


AG Any.do takenlijst iPhoneAny.Do – Any.DO is al een takenlijst-app voor Android, met naar eigen zeggen “miljoenen” gebruikers. Nu is de app ook beschikbaar op de iPhone en in de Chrome-browser in een stijl die Apple-gebruikers wel zal aanspreken, al zal het lastig zijn om de aandacht van de verwende iPhone-gebruikers te trekken. Qua prijs is Any.DO moeilijk te verslaan: de app is gratis en is bovendien gemakkelijk te bedienen.
Downloaden: Any.Do (gratis)

AG Symbaloo startpagina iPhoneSymbaloo – Met het Nederlandse initiatief Symbaloo kan je al een eigen startpunt voor je internet maken in de browser van je Mac of pc. Je voegt sites toe die met logo in het startscherm komen te staan, waarna je er meteen naartoe kan surfen of meteen de laatste nieuwskoppen kan snellen al in de app zelf. Daarnaast heeft Symbaloo overzichtelijke webmixen, linkcollecties die over een bepaald onderwerp gaan.
Downloaden: Symbaloo (gratis)

AG Left2Cook koken iPhoneLeft2Cook – Een halve zak rucola, paprika, wat kaas en spekjes. En rijst natuurlijk. Dat ligt hier in de kasten en koelkast en kan maar zo de basis zijn voor een nieuw recept, als het aan de nieuwe Nederlandse iPhone-app Left2Cook ligt. Wat kunnen we ervan maken? In Left2Cook voer je de ingrediënten in die je nog in huis hebt en de app gaat op zoek naar recepten waarmee je in ieder geval de restanten in huis nog kan opmaken. Op papier in ieder geval.
Downloaden: Left2Cook (€0,79)

AG Cloudee video delen iPhoneCloudee – Ken je dat? De meeste foto’s deel je zonder aarzelen op Facebook, Instagram of Twitter, maar video’s die je met de iPhone neemt, verlaten het toestel zelden. Simpelweg omdat je ze vaak moet inkorten als je ze ergens wilt uploaden, omdat het uploaden erg lang duurt, of omdat video’s te persoonlijk zijn om openbaar te maken. Cloudee is een nieuwe applicatie van mediacenter Boxee. Met de iPhone-app kan je video’s met hechte vrienden delen. Cloudee verkeert momenteel nog in testfase.
Downloaden: Cloudee (gratis)

AG BohoGuides reisgids iPhoneBohoGuides – BohoGuides is een reisgids-applicatie voor de iPhone met een heldere insteek: geen data verbruiken als je in het buitenland bent. De applicatie laat je uit meer dan 800 bestemmingen kiezen en downloadt vervolgens informatie en waar mogelijk een kaart. Of je nou een informatiegids over heel Kroatië of over Amsterdam raadpleegt: als je de informatie maar thuis downloadt, heb je ter plekke geen internet meer nodig.
Downloaden: BohoGuides (€0,79)

AG Kleur kleurherkenning iPhoneKleur – De iPhone-app Kleur helpt je met het herkennen van kleuren die je tegenkomt. Door de app op te starten en hem op een kleur te richten, komt er bovenin het scherm te staan naar wat voor kleur je kijkt. Op deze manier biedt Kleur een makkelijk hulpmiddel om een specifieke kleurtint te identificeren, of voor kleurenblinden om een kleur te herkennen.
Downloaden: Kleur (€0,79)

AG Dichtbij regionieuws iPhoneDichtbij – De regionale nieuwssites van De Telegraaf Media Groep, Dichtbij.nl, hebben een gezamenlijke iPhone-app gekregen. Daarin zie je geen landelijk overzicht van het beste regionieuws, maar selecteer je eerst een regio. Vervolgens zie je nieuwsberichten en foto’s van de website apart in een overzicht en word je uitgenodigd zelf een artikel te schrijven of de redactie te tippen. Een aankomende update moet de eerste missers uit de app verhelpen.
Downloaden: Dichtbij (gratis)

AG Mango Browser X webbrowser iPhoneMango Browser X – Als je leuke vondsten op het internet fanatiek op Facebook deelt, heb je aan Apple’s standaardbrowser Safari geen goede. De applicatie maakt het makkelijk om websites op Twitter te delen, maar voor een link op Facebook mag je klooien met kopiëren en plakken. Mango Browser X is een nieuwe gratis browser voor de iPhone met een ingebouwde Facebook-deelfunctie. De applicatie biedt tevens een ingebouwde QR-code scanner en een mogelijkheid om artikelen door te zetten naar Pocket, de hernoemde Read It Later-dienst.
Downloaden: Mango Browser X (gratis)

AG FlickrBoard Flickr-app iPhoneFlickrBoard – De iPhone-app FlickrBoard probeert van de bekende fotosite Flickr een ander soort sociaal netwerk te maken, dat erg veel wegheeft van de app Path. Door vanuit de app Flickr-gebruikers te volgen krijg je hun foto’s in een tijdlijn te zien, waar je op kunt drukken om ze in volledig scherm te bekijken. Bij interessante foto’s kun je aangeven dat je reacties erop wil volgen, zodat je op de hoogte wordt gebracht wanneer iemand er iets interessants over te vertellen heeft.
Downloaden: FlickrBoard (€0,79)

AG Wrapp kortingsbonnen iPhoneWrapp – Cadeaubonnen. Een geschenk uit de hemel als je na uren door winkels sjokken niks hebt kunnen vinden voor een jarige vriend of familielid, maar je weet best dat het niet het meest inspirerende cadeau is. Met ingang van de iPhone- en Android-app Wrapp wordt de fysieke cadeaubon verder gedevalueerd. Met de applicatie stuur je gratis of betaalde kortingsbonnen naar je Facebook-vrienden, die de korting daarna met Wrapp kunnen inlijven.
Downloaden: Wrapp (gratis)

AG Jet Lag App iPhoneJet Lag App – Een jetlag kan je misschien niet voorkomen, maar wel verminderen. De recent uitgebrachte, uit Nederland afkomstige iPhone-app Jet Lag App helpt je de kater van het vliegen zo snel mogelijk om zeep te helpen. Je vult in de applicatie in hoe laat je vertrekt op je beginpunt en hoe laat je aankomt aan de andere kant van de wereld. De applicatie zet vervolgens een aantal tijdstippen op een rij waarop je adviezen krijgt wat je moet doen om de jetlag te verminderen.
Downloaden: Jet Lag App (€3,99)

AG Gdrive for Google Drive cloud iPhoneGdrive for Google Drive – Google Drive, het Google-alternatief voor online opslagdiensten zoals het bekende Dropbox, heeft nog geen eigen applicatie voor de iPhone. Maar die komt er wel aan, werd bekend bij de tewaterlating van de dienst. Wie niet zolang kan wachten, kan alvast in de weer met de gratis onofficiële app Gdrive for Google Drive. Die heeft een trucje dat de officiële app vermoedelijk niet zal hebben: je kan er meerdere Google-accounts aan koppelen om meteen toegang tot te hebben.
Downloaden: Gdrive for Google Drive (gratis)

AG Couchsurfing slapen iPhoneCouchSurfing – Het beschikbaar komen van de CouchSurfing-app heeft eigenlijk veel te lang geduurd, maar eindelijk is hij er. Reis je rond en heb je een slaapplaats nodig waar dan ook ter wereld, dan grijp je voortaan naar de iPhone om met deze app te bekijken welke mensen je (kostenloos) een nachtje onderdak bieden. Ook kan je zelf een slaapplaats aanbieden aan personen die een slaapplek in jouw buurt zoeken. Je gebruikersprofiel vul je nog steeds in op de website. De app is vooral een handige to-go uitkomst waarop je kan zien of je nieuwe uitnodigingen of verzoeken binnen hebt gekregen.
Downloaden: CouchSurfing (gratis)

AG De Lokale Omroep regionieuws iPhoneDe Lokale Omroep – Binnenkort kan je, waar je ook bent in Nederland, het lokale nieuws opvragen op de iPhone. Daar moet de iPhone-app De Lokale Omroep voor gaan zorgen, die zonet is uitgekomen in de App Store. De applicatie is een initiatief van OLON, de Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland. Voorlopig zijn vier lokale radio- en televisiezenders te vinden in de app, maar dat moeten er snel meer worden. Uiteindelijk moet je overal in het land het lokale nieuws van de plek zien waar je op dat moment bent.
Downloaden: De Lokale Omroep (gratis)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.