Mail-app op de iPad Pro met iOS 9.

Na 24 uur is nog maar 12 procent overgestapt naar iOS 9

Na 24 uur zit 12 procent van de iOS-gebruikers op iOS 9. Daarmee loopt iOS 9 iets achter op voorgaande versies van iOS.

Mail-app op de iPad Pro met iOS 9.Het gaat nog niet zo lekker met iOS 9. Precies 24 uur nadat de update beschikbaar kwam, heeft 12 procent van de gebruikers de update geïnstalleerd. Onder iCulture-bezoekers zal het percentage vast een stuk hoger liggen, gezien het grote aantal reacties dat we ondertussen van onze lezers kregen. Die 12 procent is eigenlijk niet eens zo hoog.

Overstappen naar iOS 9 loopt achter op iOS 8

Vorig jaar hadden veel mensen moeite met het installeren van iOS 8, omdat de updatebestanden zo groot waren. Toch zat iOS 8 na vierentwintig uur al op 16 procent. iOS 7 ging helemaal snel: daar had binnen een dag al 20% van de gebruikers de update geïnstalleerd. Ze waren vast benieuwd naar het nieuwe uiterlijk, dat destijds werd ingevoerd. Het blijkt allemaal uit cijfers van Mixpanel.

Sinds Mixpanel de cijfers bekend maakte, is er alweer een procentpuntje bij gekomen.

Adoptie iOS 9

De trage start van iOS 9 heeft misschien te maken met de foutmelding, die veel gebruikers gisteravond kregen, toen ze probeerden te updaten. Sommige mensen zullen de update vervolgens hebben uitgesteld. Als de nieuwe iPhones volgende week vrijdag beschikbaar komen, zal de adoptie van iOS 9 een extra stimulans krijgen. Maar of iOS 9 de cijfers van voorgaande jaren nog kan inhalen, zal nog moeten blijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 september 2015, 20:17
Categorie iOS
Onderwerp ios 9

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.