Wine Scout: leg je favoriete wijnen vast op de iPhone

Wine Scout is een app waarmee je lekkere wijnen kunt vastleggen en ontdekken. Je maakt een foto van het etiket en kunt ook zien wat anderen hebben ontdekt.

ah-huiswijn-wine-scoutWine Scout is een nieuwe iPhone-app waarmee je je wijnontdekkingen kunt vastleggen en delen. Bij het opstarten van de app laat Wine Scout zien welke wijnen er bij jou in de omgeving zijn ‘gescout’. Maar je kunt de app ook gewoon gebruiken om zelf vast te leggen welke wijnen je lekker vindt. Elke wijnontdekking is gekoppeld aan een locatie, dus je kunt ook de lekkere wijnen in jouw lokale supermarkt vastleggen. Of de wijnontdekkingen in een restaurant waar je vaak komt. Bij het invullen geef je aan hoeveel een fles kost, hoeveel hartjes de wijn krijgt (maximaal 5) en waarom hij lekker is.
Er zijn in de App Store wel meer apps te vinden waarmee je goede wijn kunt ontdekken, zoals WineStein of de (Supermarkt) Wijngids. De insteek van Wine Scout is echter anders: hier gaat het erom dat gebruikers zelf hun wijnontdekkingen vastleggen.

winescout iphone Het enige wat je hoeft te doen is het maken van een foto van het etiket. Je kunt daarnaast ook nog aanvullende informatie vastleggen. Bij het testen van de app crashte deze herhaaldelijk bij het koppelen van de wijn aan een bepaalde locatie (bijvoorbeeld een restaurant). Ook toont de app locaties zoals die in Facebook Places aanwezig zijn en dat is niet altijd even zinvol: je ziet de kapper, autoverhuurbedrijven en scholen in de buurt, waar je echt geen wijnontdekking aan wilt koppelen. De app had beter kunnen filteren op horecagelegenheden en winkels.

Downloaden: Wine Scout (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2011, 18:17
Categorie Lifestyle
Onderwerp wijn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.