LetterMPress: letterzetten op je iPad

LetterMpress is een app waarmee je het aloude ambacht van letterzetter kunt oefenen. De app is geschikt voor het maken van posters, kaarten, covers en andere zaken, maar vergt wel een leerproces.

letterpressDat er voor elke hobby of interesse wel een app te verzinnen is, laat LetterMPress zien. Deze app is een virtuele letterzetter op je iPad, zodat je op een hedendaagse manier kunt ervaren hoe het boekdrukproces in vroeger dagen plaatsvond. Je kiest een lettertype en plaatst de gewenste letters, die gedrukt moeten worden. Behalve educatief levert het ook nog mooie ‘handgemaakte’ teksten voor uitnodigingen, cd-covers, wenskaarten, posters, etc.

Er is op Flickr al een LetterMPress-groep gevormd, waar de fans hun letterkunst kunnen uitwisselen. De makers van de app verzamelden een aantal houten lettersets van een verzamelaar, afkomstig uit drukkerijen die in de jaren zeventig en tachtig zijn gesloten.

lettermpress ipadHet gaat hier niet om speelgoed, zo waarschuwen de makers van de app. Je moet tijd investeren om het letterzetten onder de knie te krijgen. Er zit een tutorial in de app en een Quick Start-guide voor mensen die meteen aan de slag willen gaan.

Je leert hoe je met lettertypes, letters, papier en inkt werkt. Alles gaat handmatig en je moet handigheid opbouwen om het proces te laten slagen. Grappig daarbij is dat juist de vaardigheden van een oud ambacht in leven worden gehouden dankzij een modern apparaat als de iPad.

Downloaden: LetterMPress (€4,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juli 2011, 10:58
Categorie Amusement

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.