Twitteren zonder account met Superb Follower voor iPhone

Met Superb Follower op de iPhone kun je overal meelezen met twitter zonder eigen twitteraccount. Je kan personen, locaties en zoektermen eenvoudig selecteren en volgen.

Superb Follower: horizontale tweetOngeacht welke krantenpagina je openslaat of welk actualiteitenprogramma je bekijkt: je wéét dat je niet meer om het sociale netwerk Twitter heen kan. Maar als je zelf geen zin hebt om berichten de wereld in te slingeren, heb je er weinig te zoeken. Althans, dat wás zo. Met de (tijdelijk gratis) applicatie Superb Follower op de iPhone kun je eenvoudig personen en onderwerpen volgen zonder Twitter-account.

Het is wel even schrikken als je de app opent. Op het eerste tabblad staan tweets die rechtstreeks van spamaccounts lijken te komen. Maar de reden dat die er staan, is omdat de ontwikkelaar standaard al een rijtje spamgevoelige trefwoorden heeft toegevoegd om op te zoeken. Gelukkig kan je ze er snel uitgooien en door je eigen zoektermen vervangen.

Zo gaat het ook met gebruikers. Onder het tabblad ‘People’ kun je zelf de Twitter-namen van gewenste twitteraars invoeren. Door op hun naam te drukken, krijg je een overzicht van hun laatste tweets. Hetzelfde geldt ook voor Locations, waarmee je resultaten vanuit bepaalde gebieden kan laten zien. Je verwijdert ze net zo snel weer als je ze toevoegt. De tweets van je personen, zoektermen en locaties komen samen op het meest linkse tabblad.

Superb Follower heeft wat leuke opties. Zo worden tweets in de horizontale stand op een sexy manier uitvergroot en scroll je er soepel doorheen. Je kan er onder ‘More – Settings’ zelfs een slideshow van maken. Ook zijn de achtergrondafbeelding en de helderheid daarvan in te stellen.

Helaas valt er ook nog wel wat op aan te merken. Zo kun je niet zien wanneer een tweet is verstuurd, al staat de meest recente natuurlijk altijd bovenaan. Sommige leestekens worden nog niet goed omgezet waardoor je rare dingen ziet als ‘&quot’ en je kan vanuit een tweet wel naar een andere twitteraar of URL gaan, maar niet naar een hashtag. De refresh-knop bij een persoon pakt de app nog niet goed en er komt een rare grijze balk in beeld als er geen verwijzingen in een tweet staan. Toch is het handig deze nieuwe app nu al te downloaden: ontwikkelaar Zyrian Chung geeft al aan dat Superb Follower niet lang gratis aangeboden zal worden.

Downloaden: Superb Follower (tijdelijk gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 maart 2011, 14:48
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.