Makers van ‘The Incident’ werken aan nieuwe game Space Age

De makers van The Incident werken aan een nieuw project. In Space Age zet je voet op een vreemde planeet, waar je een beschaving moet opbouwen.

space-age-screenDe makers van de populaire game ‘The Incident’ werken aan iets nieuws. De game gaat ‘Space Age’ heten en speelt zich af in de ruimte. Space Age is een combinatie van realtime strategiespel, avonturengame en actiegame. Er is opnieuw gekozen voor 8-bits graphics, maar het verhaal is anders. Deze keer hoef je niet te ontsnappen aan een ramp.

In plaats daarvan zet je voet op een onbekende planeet, waar je een beschaving moet opbouwen. Er is sprake van veranderlijk weer en je moet zeldzame grondstoffen delven. Er is een officiële webpagina geopend, waar je je kunt inschrijven voor verdere updates (maar je kunt natuurlijk ook de Game-updates op iPhoneclub in de gaten houden).

spaceage_screenshotNeven Morgan en Matt Comi van Bigbucket, vertellen dat het “een soort liefdesbrief wordt voor het soort games dat we speelden toen we opgroeiden. Het is een stuk groter en ambitieuzer dan The Incident en we hopen dat je het leuk vindt”. Er zijn twee video’s gemaakt, waarvan eentje uitlegt hoe de MagTruck werkt. Dit is een voertuig dat metaal van de vreemde planeet opgraaft. De MagTruck kan zelfstandig metaal vinden en ontwijkt anderen. Zodra de laadbak vol is gaat het lampje bovenop uit.

Heb je The Incident nog niet gespeeld, dan kun je dat alsnog doen. De app is voor €2,69 in de App Store te vinden.

Downloaden: The Incident (€2,69, universeel, iOS 4.3)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 april 2013, 19:21
Categorie Games
Onderwerp space

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.