Tweetbot 2.1: Streaming, Retina-ondersteuning en meer

Een nieuwe update voor de Twitter-app Tweetbot zorgt ervoor dat deze alvast is geoptimaliseerd voor het retinascherm van de nieuwe iPad. Ook maakt Tweetbot nu gebruik van streaming om de nieuwste tweets te tonen.

TweetbotEen nieuwe update voor de bekende Twitter-app Tweetbot voegt een aantal nieuwe functies toe. Zo maakt Streaming het vanaf nu mogelijk voor Tweetbot om je timeline in real-time te verversen, zodat de nieuwste tweets altijd bovenaan staan. Deze functie werkt alleen op Wi-Fi en kan ook helemaal uitgeschakeld worden. De app is ook alvast geoptimaliseerd voor het retinascherm van de derde generatie iPad.

Tweetbot maakt vanaf versie 2.1 ook gebruik van de nieuwe Camera+ API’s. Heb je deze fotografie-app op je iPad geïnstalleerd, dan kun je een gemaakte foto met de bekende knoppen bewerken vanuit Tweetbot.

Een aantal kleine veranderingen moeten Tweetbot iets makkelijker in gebruik maken. Zo wordt het geluid bij nieuwe tweets alleen afgespeeld bij binnenkomende mentions, DM’s of nieuwe berichten nadat je zelf je timeline hebt ververst. Door twee keer op je timeline te drukken ga je nu niet langer naar de bovenkant van je timeline, maar naar je laatst gelezen bericht. Er zouden ook een aantal bugs zijn opgelost, waaronder verschillende in de direct messages-pagina.

Hoewel Tweetbot 2.1 is geoptimaliseerd voor de derde generatie iPad, zul je daar op het moment weinig van merken. Je hebt immers een retinascherm nodig om de hogere resolutie te bekijken.

Tapbots heeft ook al een soortgelijke update voor de iPhone-versie van Tweetbot ingediend, maar deze is nog niet door Apple goedgekeurd. Deze zal naar verwachting binnenkort in de App Store verschijnen.

Downloaden: Tweetbot for iPad (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 maart 2012, 17:22
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen tapbots, tweetbot

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.