CliniClowns-app Happy Foto Appy zet je lachend op de foto

Happy Foto Appy is een iPhone-app van de Stichting CliniClowns Nederland waarmee je een foto maakt als je lacht. De app detecteert wanneer je lachend op de foto staat en neemt dan automatisch een foto.

CliniClowns Happy Foto Appy iPhone iPadHet dinsdag op iPhoneclub besproken Ik slaap NOW van stichting Stop Aids NOW is niet de enige app voor het goede doel die onlangs is uitgebracht voor de iPhone. Ook de stichting CliniClowns, die langdurig zieke kinderen wil laten lachen, probeert donaties te werven met een iPhone-app. Die applicatie is Happy Foto Appy, een camera-app die een foto maakt als het een lach detecteert. Aan het geluid van de app hoor je het als de foto gemaakt is.

Je hebt ook twee andere standen in Happy Foto Appy. Daarmee kan je foto’s met een timer maken, of gewoon op de shutter drukken om een foto te schieten. De lach-zoeker maakt deze applicatie echter bijzonder. In onze testsessie werkte deze functie aardig. Hij schiet nog geen foto als je heel even lacht, maar gaat wel af als je de lach even vasthoudt. In de meeste gevallen dan. Eén keer volstond een boze blik ook voor de app.

Happy Foto Appy foto als je lachtMet knoppen geef je in de applicatie aan of de voor- of achtercamera van de iPhone gebruikt wordt en ook is de knop voor de flitser meteen voorhanden in de linker bovenhoek. Je kan de toepassing staand en liggend gebruiken. Bovendien kan je lekker wegschieten met de app. Foto’s worden niet meteen opgeslagen in het fotoalbum, maar komen eerst in de doka in de applicatie terecht, waarin je ze kan terugkijken en je favoriete foto’s alsnog kan opslaan of delen via Twitter, Facebook of e-mail.

Happy Foto Appy kost 2,39 euro in de App Store, en daar gaat 30 procent van naar Apple zelf. Volgens een woordvoerder gaat 1 euro van de app direct naar CliniClowns zelf.

Downloaden: Happy Foto Appy (€2,39, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 oktober 2012, 12:59
Categorieën Fotografie en video, Nederlandse apps
Onderwerp goede doelen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.