Trimensional: 3D-scanner voor de iPhone 4

Met Trimensional kun je 3D-modellen van objecten maken via de camera aan de voorkant van je iPhone 4 of iPod Touch.

TrimensionalEen hele hoop applicaties die in de App Store verschijnen zijn variaties op bestaande apps. Het gebeurt niet vaak dat er nieuwe app verschijnt, waarvan mensen denken: “wow, dat dat ook kan met de iPhone!” Deze week verscheen er toch weer een keer een app in die laatste categorie: Trimensional, een applicatie waarmee je een 3D-model kunt maken van een object.


De 3D-scanner werkt alleen op de iPhone 4 en de laatste iPod touch, omdat hij gebruik maakt van de camera aan de voorkant van het toestel. Via de camera wordt gekeken hoe het licht van het scherm van de iPhone wordt weerkaatst, terwijl je je toestel voor het object houdt. Aan de hand hiervan wordt een 3D-model gemaakt. Het werkt bij je gezicht, maar ook bij andere objecten. Voor een goed resultaat moet het wel donker zijn in de omgeving en moet je het scherm op een zo hoog mogelijk brightness-niveau zetten.

De 3D-scans die je maakt kunnen weergegeven worden als een draadmodel, zoals je dat wel kent van 3D-modellen. Daarnaast is het ook mogelijk om het daadwerkelijke object in 3D te zien, omdat dit wordt opgenomen door de camera. Je kunt ook inzoomen als je je model bekijkt. Het delen van de 3D-modellen kan via e-mail.

Voor diegenen die denken dat het om een gimmick gaat die eigenlijk niet werkt: het werkt echt. Verwacht geen 3D-model met perfecte en foutloze rendering, maar als het donker genoeg is dan is het resultaat toch wel verbluffend te noemen.

Downloaden: Trimensional (€0,79)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Reacties: 36 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.