Tamagotchi komt terug als iPhone-app Tamagotchi L.I.F.E.

Tamagotchi komt terug! Het virtuele huisdier zal als iPhone- en Android-app terugkeren, met dezelfde gameplay en wat extra's zoals minigames en geavanceerde functies.

tamagotchiDe Japanse spelletjemaker Bandai heeft aangekondigd dat ze binnenkort een officiële Tamagochi-app gaan uitbrengen. De app komt beschikbaar in de App Store en in Google Play, is te lezen in een blogposting van Bandai. Tamagotchi was een plastic speeltje uit Japan dat je aan je sleutelbos kon hangen. Het was de bedoeling om het virtuele huisdier in leven te houden door op knoppen te drukken om eten te geven en te laten slapen. Meer dan 78 miljoen stuks werden sinds 1996 wereldwijd verkocht. Tamagotchi L.I.F.E. borduurt daarop voort met een app waarin met dezelfde gameplay, maar waarbij er ook een aantal nieuwe functies zijn toegevoegd.

L.I.F.E. staat voor ‘love is fun everywhere’. “Fans die zijn opgegroeid met een Tamagotchi zijn vandaag de dag positief, zelfverzekerd, onverschrokken, coöperatief en krijgen dingen voorelkaar”, legt Bandai uit. Tamagotchi is deels mode, deels vriendschap, deels community, maar vooral lol, wil Bandai ons doen geloven. De nieuwe app bevat een Retro Mode, die vergelijkbaar is met de originele game. Geavanceerde opties en een aantal minigames zitten er ook in. Een releasedatum is nog niet gegeven, maar er wordt gesproken over “available soon”.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2013, 17:19
Categorie Amusement
Onderwerp tamagotchi

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.