Sporteditie: sportnieuws, foto’s en video’s op de iPhone

Sporteditie is een nieuwe Nederlandse sport-app voor de iPhone en iPod touch, waarin je middels pushberichten op de hoogte gehouden kan worden van al het sportnieuws. Ook kan je grappige sportfilmpjes en -foto's bekijken.

Sporteditie iPhone iPod touch grappige sportfilmpjesDe Nederlandse sportwebsite Sporteditie.nl heeft een eigen applicatie voor de iPhone en iPod touch uitgebracht. In de app kan je het laatste sportnieuws lezen op het gebied van allerlei sporten; van voetbal tot zwemmen tot motorsport. In de app kan je zelf aangeven welk nieuws je wel en niet wilt zien. Ook zijn er opmerkelijke video’s en actuele sportfoto’s te vinden. Desgewenst geeft de applicatie een pushbericht bij elk nieuw sportbericht dat er verschijnt.

Als dat wat te gortig is, kan je er ook voor kiezen om alleen pushnotificaties voor headlines, columns, video’s, foto’s of overige updates te ontvangen. Of een combinatie van verschillende opties. Sporteditie biedt heel wat mogelijkheden om sportnieuws altijd en overal mee te krijgen. Toch steekt de applicatie zelf lekker eenvoudig in elkaar. Het meest linker tabblad biedt een overzicht van de laatste headlines, nieuwsberichten, video’s en foto’s. De drie laatste rubrieken zijn precies de drie tabbladen die ernaast liggen. Het laatste tabblad, More, leidt je naar instellingen van de pushberichten en een contactmogelijkheid.

In de categorieën nieuws en video’s kan je zelf selecteren welk nieuws je wilt zien. Per sport kan je met een slider aangeven of je er wel of geen nieuws over wilt meekrijgen. Bij video is het echter zonde om een selectie te maken. De site lijkt er een handje van te hebben vooral komische en opmerkelijke sportvideo’s te publiceren. Zo tref je er geen samenvatting van Chelsea – Manchester City, maar wel de tennisster Kim Clijsters die tijdens een wedstrijd het publiek oproept haar tegenspeelster Yanina Wickmayer te kussen. Ook de mooiste voetbalgoal van het weekeinde wordt meegenomen, naast video’s van jeugdig sporttalent. Ook in de sectie foto’s wisselen serieuze overzichten, zoals dat van de Formule 1, af met een collectie van 50 rare sportgezichten. Zowel foto’s als video’s laden snel in en genieten uitstekende beeldkwaliteit.

Behalve op categorie kan je de berichten ook op andere criteria filteren, zoals meeste reacties. Dat haalt echter niet zoveel uit, omdat je geen reacties kan lezen en schrijven in de applicatie. Wel kan je artikelen delen via Twitter, Facebook en LinkedIn.

Alles bij elkaar zorgt het ervoor dat de tamelijk eenvoudige applicatie van Sporteditie, genoeg sportfans voor zich moet kunnen winnen naast de gevestigde orde als bijvoorbeeld NUsport. Een mogelijkheid om pushnotificaties in te stellen per sport, zou het afmaken.

Downloaden: Sportedtie (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 december 2011, 15:01
Categorieën Nederlandse apps, Sport
Onderwerpen iPhoneclub, sport, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.