Sociaal netwerk Path kan straks ook loopstatistieken bijhouden

Het sociale netwerk Path is van plan om de concurrentie aan te gaan met de zogenaamde loop-apps, die je oefeningen en loopstatistieken bijhouden. Path krijgt ook een dergelijke functionaliteit, maar onduidelijk is nog wanneer we een update voor de app kunnen verwachten.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Path-mede-oprichter onthult nieuwe functieDe sociale netwerk-applicatie Path, gericht op het delen met naaste vrienden, is in de ogen van velen één van de verrassingen van 2011. De applicatie verscheen al in november 2010, maar de makers zijn een jaar later een geheel nieuwe weg ingeslagen en hebben daarnaast ook het uiterlijk van de app een grondige make-over gegeven. Path concurreert al met verschillende soorten apps, zoals Instagram voor het delen van foto’s en Foursquare om op je favoriete locaties in te checken. Binnenkort komt daar nog een nieuwe categorie bij: de zogenaamde loop-apps, die je loopstatistieken bijhouden.

Mede-oprichter Dave Morin liet in een reactie op Path (zie foto) doorschemeren dat de applicatie een dergelijke functionaliteit zal krijgen. Hij reageerde op de opmerking van een van zijn vrienden die zou willen dat Path ook haar oefeningen, loopschema’s en -statistieken zou kunnen bijhouden. De nieuwe functie zou voor Path betekenen dat applicaties als RunKeeper en Nike+ wellicht overbodig worden. Bovendien kan Path automatisch je locatie bijhouden en publiceren. Het is nog niet duidelijk wanneer we de update voor de Path-app kunnen verwachten, maar naar verwachting zal dat niet meer voor de jaarwisseling zijn.

De applicatie die vooral bekend staat om zijn goed uitgewerkte uiterlijk met de inmiddels welbekende plus-knop en de daarbij behorende animatie, kan sinds de laatste update niet alleen inchecken op locaties en laten zien met wie je daar bent, maar ook publiceren naar welke je muziek luistert. Ook kan je zomaar een gedachte of opmerking delen en op andermans status reageren met een reactie of een van de vijf smilies. Je kunt, als je dat wilt, zelfs bijhouden wanneer je gaat slapen en weer opstaat.

Downloaden: Path (gratis)

Foto: Business Insider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 december 2011, 20:42
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen nike, path talk, runkeeper

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.