De 5 favoriete iPad-apps van 2011 van forummoderator XIII

Aan het einde van het jaar laten we onze redacteuren en forummoderators aan het woord over de apps die in 2011 het handigst, mooist of leukst zijn geweest. De top 5 favoriete apps van forummoderator XIII bestaat uit WeekCalendar, Instacast, Zite, Instapaper en Remember The Milk.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

best-of-2011Aan het einde van het jaar blikken we terug op de beste apps van het afgelopen jaar. Omdat onze forummoderators vaak op de achtergrond werken, leek het ons leuk om ze een keertje aan het woord te laten over hun favoriete apps. Eerder kon je al lezen over de favoriete iPad-apps van redacteuren Bart Breij en Bastiaan Vroegop. Deze keer is forummoderator XIII aan de beurt. Hij maakte een soortgelijk lijstje voor de iPhone, maar blijkt ook zijn iPad heel veel te gebruiken, bijvoorbeeld voor het bijhouden van een takenlijst, het lezen van artikelen en het beluisteren van podcasts. Ook een agendavervanger staat in het lijstje. Benieuwd wat XIII zoal gebruikt? Je leest het na de klik.

Remember the Milk

De Remember The Milk-website was nog voor ik een iPhone had al mijn ‘trusted system’ voor de Getting Things Done (GTD)-methode. De iPhone-app was daarom één van de eerste apps die ik op mijn iPhone 3GS installeerde. Op de iPad-app moesten we lang wachten, maar omdat ik relatief laat met de iPad (2) begon, was het ook hier een van de eerste apps die ik installeerde. De Siri-integratie van Remember the Milk zou zelfs wel eens de reden kunnen zijn om in 2012 toch op een 4S (of nieuwer) over te stappen…

remember the milk icoonRemember the Milk
Categorie: Productiviteit
Prijs: Gratis

Instapaper 4.0

Zelf bepalen wat, wanneer en waar je leest. Merlin Mann legt in ‘Deciding to read‘ perfect uit waarom. En anders is het feit dat Apple een deel van de functionaliteit dit jaar via Safari Reader in iOS5 integreerde misschien wel een reden om deze app eens uit te proberen en zo prima promotie voor Instapaper. Immers: “Imitation is the sincerest flattery”.

instapaper icoonInstapaper
Categorie: Nieuws
Prijs: €3,99 (universele app)

Zite

Reeder en Instapaper gebruik ik niet alleen op de iPhone maar ook op de iPad regelmatig om mijn nieuwsgierigheid te bevredigen of aan te wakkeren. Het grotere scherm van de iPad biedt ruimte voor een rijkere presentatie van informatie. Naast de vaste bronnen is een beetje serendipiteit ook welkom. Het persoonlijk magazine Zite blijkt daarom een prima aanvulling op de eerder genoemde apps (en sinds kort ook op de iPhone). Zite wint voor mij van het oudere alternatief Flipboard omdat het tweets wel als basis voor interesses gebruikt, maar geen artikelen van 140 karakters opnieuw “publiceert”.

ZiteZite
Categorie: Nieuws
Prijs: Gratis

Instacast HD

Wat Instacast op de iPhone voor audio doet, doet Instacast HD op de iPad voor video. Nu nog een iCulture Weekly-vodcast in iTunes… (als aanvulling op het YouTube-kanaal).

instacast icoonInstacast HD
Categorie: Nieuws
Prijs: €3,99

WeekCalendar HD

Ook een goede agenda is belangrijk voor een GTD aanhanger. Op mijn iPhone verving WeekCal al snel de standaard Agenda App van Apple. Vooral de templates blijken een erg handig feature. De iPad-variant verving dus ook meteen de standaard app. Helaas verwijderde Apple deze app uit de App Store, zonder goede reden. De laatste versie bleek niet compatibel met iOS 5, dus het is nu (al lang) wachten op hernieuwde goedkeuring. Misschien in 2012?

week calendar icoonWeek Calendar HD
Categorie: Productiviteit
Prijs: €2,39 (niet meer in de App Store verkrijgbaar)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 december 2011, 15:32
Categorie Uncategorized

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.