Skype krijgt update op iPad: foto’s versturen bij chatten

Skype heeft een update gekregen voor de iPad waardoor je nu foto's kan versturen naar andere gebruikers. Ook is de snelheid van de videobel- en chatapplicatie flink opgeschroefd.

Skype foto meesturen in een chatDe bekende videobel- en chatapplicatie Skype voor de iPad heeft zonet een update gekregen naar versie 4.1. Die zorgt ervoor dat je voortaan foto’s kan versturen naar degene waarmee je chat, ervan uitgaande dat diegene ook een versie van de app heeft waarmee dat mogelijk is. Het maakt niet uit hoe groot de foto’s zijn die je wilt versturen of ontvangen. Ook stelt Skype dat de gegevens van personen uit je contactenlijst vanaf nu beveiligd worden opgeslagen op de servers van de dienst.

Je mag zelf bepalen hoe zorgwekkend je die mededeling vindt. Je krijgt hem als pop-up in beeld nadat je de app hebt geopend en het maakt deel uit van de bijgewerkte privacyinstellingen die Skype aanhaalt in de update-omschrijving van de app.

Er zijn meer verbeteringen doorgevoerd in versie 4.1 en die hebben vooral betrekking op de snelheid van de applicatie. Omdat de contactenlijst voortaan vlotter wordt geladen, start de applicatie volgens Skype een stuk sneller op en is hij eveneens sneller in gebruik. Dat ondervinden we zelf ook in een korte testsessie. Het venster met het overzicht aan chats, laat eerder de laatste berichten van elk gesprek zien en ook komen de geschreven gesprekken zelf eerder in beeld.

Downloaden: Skype (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 augustus 2012, 17:15
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen skype, videobellen, voip

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.