Red Bull BPM DJ: iPhone-app laat je gratis muziek mixen

Red Bull BPM DJ is een handige, gratis app op de iPhone en iPod touch waarmee je gratis muziek kan mixen. De applicatie beschikt over twee decks, effectenpanelen en een mixpaneel.

Red Bull BPM DJ voor iPad en iPhoneTwee decks, een mixer en een effectenpaneel. Probeer ze maar eens op zak mee te nemen. Op de iPhone is het mogelijk, met de vandaag uitgebrachte gratis app Red Bull BPM DJ. Daarmee kan je tracks instarten op twee decks en de platen in elkaar laten overgaan. Als je het professioneler aan wil pakken, kan je in-app aankopen doen waarmee je effecten op de nummers kan loslaten en waarmee je de mogelijkheid van de geluidsoutput aanzienlijk vergroot.

Zonder de functies is de applicatie gratis te testen. Daarbij krijg je vier nummers meegeleverd met de applicatie die elk zo rond de 120 beats per minuut zitten. Zo kan je de app aan de tand voelen voordat je de eerste 3,99 euro betaalt. Red Bull BPM DJ iPhone linker deckMet dat bedrag zorg je er namelijk voor dat je de muziek van je eigen iPhone of iPod touch inlaadt, een tamelijk essentiële uitgave als je lang van de app wilt genieten.

In zoverre het mogelijk is op het kleine scherm van de iPhone, werkt het mixen van nummers prima in Red Bull BPM DJ. Dat komt mede door de snelle en overzichtelijke layout met vijf tabbladen bovenin het scherm. De twee uiterste bedienen de platen op de twee decks, met de middelste heb je het mixpaneel met onder andere de toonhoogten en crossfader onder je hoede, en met de tabbladen ertussen kom je bij de effectenpanelen. Elk paneel bestaat uit 5 filters, echo, reverb, flanger, en lo-fi. Je kan ze bedienen met tabbladen onderin beeld, of met een vinger op een knop en kantelbewegingen van de iPhone. Het activeren van de effecten kost eenmalig 7,99 euro. Omdat het een universele app is, kan je daarom zonder extra kosten hetzelfde pakket op de iPad activeren.

Red Bull BPM DJ maakt leuk gebruik van de connectiviteit tussen die twee. De apps zoeken elkaar automatisch op als ze aan het zelfde Wi-Fi netwerk hangen en het ene apparaat dient dan als het eerste deck en het andere als het tweede. Desgewenst worden de beats per minute automatisch gesynchroniseerd tussen de apparaten. Met de laatste grote uitgave die je in-app kan doen, het Pro Output-pakket, kan je ervoor zorgen dat je via een hardware mixer de twee apparaten met dezelfde koptelefoon kan beluisteren.Red Bull BPM DJ mengpaneel Ook ondersteunt het splitters zodat je vanaf de hardware de lijnen onafhankelijk van elkaar kan bedienen. Ook dit pakket kost 7,99 euro.

Het kost dus wel een paar centen als je leuk of zelfs professioneel wilt mixen op de iPhone of iPod touch. De prijs wijkt echter niet veel af van andere apps die ongeveer hetzelfde bieden. In de App Store-omschrijving tref je een opsomming van technische specificaties die de app allemaal biedt. Zowel op de iPad als de telefoon maakt de app gebruik van grote knoppen zodat de functies eenvoudig te bedienen zijn. Ook werkt de app prima op de achtergrond. Vanwege de lage instapprijs, kan je makkelijk kijken of Red Bull BPM DJ wat voor je is.

Downloaden: Red Bull BPM DJ (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 januari 2012, 21:44
Categorie Muziek
Onderwerpen muziek, red bull

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.