Peter’s Zeurkalender 2012: iPhone-scheurkalender van Van Straaten

Peter's Zeurkalender 2012 is de bekende scheurkalender van cartoonist Peter van Straaten op de iPhone en iPod touch. Je kan van elke dag de nieuwste tekening bekijken, inzoomen en delen met anderen.

Peter's Zeurkalender 2012 scheurkalender iPhoneZe zijn terug op de iPhone: dartele dames, vastgeroeste vijftigers en wellustige vreemdgangers. Net als vorige edities is de nieuwe scheurkalender van cartoonist Peter van Straaten ook in 2012 op de telefoon van Apple te downloaden. Voor 3,99 euro heb je elke dag een nieuwe, getekende grap voor de rest van het jaar. Ten opzichte van vorig jaar zijn er een aantal verbeteringen doorgevoerd in Peter’s Zeurkalender.

De belangrijkste aanpassing is dat de scheurkalender nu het Retina-beeldscherm van de iPhone 4 en later ondersteunt, waardoor de afbeeldingen en menu’s beduidend scherper zijn weergegeven. Peter's Zeurkalender 2012 menuknopDaarnaast kan je het beeld nu inzoomen. Zo is het onderschrift beter leesbaar.

In feite is Peter’s Zeurkalender geen scheurkalender. Je hoeft de pagina’s niet virtueel af te scheuren, maar ziet bij binnenkomst gewoon de pagina van die dag. Door op het beeld te drukken kun je met pijltjes naar de vorige en volgende cartoon gaan en kan je een kalender oproepen waarop je elke gepasseerde dag kan bekijken. Vooruit kijken, zoals bij een papieren variant, is er echter niet bij. Wel kan je grappen delen via e-mail.

Wie de humor van Peter van Straaten niet kent: het introscherm van de app en tevens de omslag van de papieren kalender, toont een lacherige vrouw in een boekenwinkel achterover kijkend naar haar sippe oude man: “Elke dag een lach, red je dat?”

Downloaden: Peter’s Zeurkalender 2012 (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2012, 9:22
Categorieën Amusement, Boeken, Nederlandse apps
Onderwerpen activity, boeken, cartoon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.