iOS game-update: Tiki Kart 3D, Blade of Darkness, Nucleus en koopjes

De Mac-ontwikkelaar Pangea Software is terug op de iPhone met het arcade-spel Nucleus, waarin je kometen neerschiet met een ruimteschip. Ook wordt er naar hun Cro-Mag Rally gehint met het nieuwe Tiki Kart 3D.

GU MA Blade of Darkness iPhone headerAls je het over de duvel hebt. Een lange tijd leek het erop dat de fanatieke Apple-fans van Pangea opgehouden waren met het uitbrengen van games voor de iPhone en Mac. Nu komen ze zomaar twee keer langs in één iOS game-update! Allereerst met hun eigen game waarin je kometen kapot schiet vanuit een ruimteschip, en daarnaast onbewust met Tiki Kart 3D. Dat is een gloednieuw iPhone-spel waarin Mario Kart de hand schudt met de oertijd. Net als in een oude game van Pangea.

Kwestie van talent: Blade of Darkness

GU MA Blade of Darkness screenshotVoordat je Blade of Darkness koopt op de iPhone, iPod touch of iPad, maakt de ontwikkelaar al iets heel duidelijk in de App Store: dit is géén hakspel waarin je tegenover hersenloze tegenstanders komt te staan. Dit is géén hakspel waarin je maar even wat cijfertjes opkrikt om automatisch zwakkere tegenstanders te verslaan. Blade of Darkness draait om het talent, om de aaneenschakeling van aanvallen die de speler uitvoert om zijn tegenstanders zo effectief mogelijk tegen de grond te werpen. Daarvoor heb je afhankelijk van je wapen en eigen ontwikkeling, 2 tot maar liefst 6 actieknoppen tot je beschikking. Bepaalde slagen komen alleen vrij als je er andere slagen aan vooraf doet of zijn tijdelijk niet beschikbaar omdat je een andere aanval uitvoert. In totaal, stellen de makers, zijn er 49.000 combinaties van verschillende soorten wapens, uitrusting en schilden te vinden. Degene die je hebt zal je dus in de praktijk niet zo snel tot in den treure verbeteren. Plenty more fish in the sea. Ook de spelwereld is volstrekt willekeurig. De open 3D-omgeving wordt tijdens het laden van de actie ter plekke gegenereerd. Al die willekeurigheid heeft als doel dat je het spel niet uit kan spelen. Blade of Darkness is erop gericht dat je elke dag terugkomt voor nieuwe bonussen, achievements en scores. Kortom: hier moet je zijn voor je dagelijkse portie afreageren. Maar dan wel met gezond verstand over de volgorde van slagen in je aanvallen.
Downloaden: Blade of Darkness (€2,39, introductieprijs)

Nucleus, met TM

GU MA Nucleus iPhone iPod touchEr is al een Nucleus voor de iPhone, maar dit is Nucleus met TM erachter dus we hebben het hier over de enige echte. Euh… we hebben het in ieder geval over de terugkeer van de Apple-fanatieke gamesontwikkelaar Pangea Software voor de iPhone en iPod touch. Ditmaal hebben ze het redelijk ingeburgerde spelidee van kometen en ruimtegevaar afschieten vanuit een ruimteschip gereïncarneerd. Nucleus maakt daarbij trots gebruik van AirPlay, zodat je het spel met behulp van een Apple TV in hoge beeldkwaliteit op je HD-televisie kan afspelen. De gameplay is niet zo modern. Met de linker stick op het scherm vlieg je in het rond en richt je, met de rechter schiet je vervelende omliggende stukken aan gort. Daarbij dien je tijdens de actie Atoms te bouwen door elektronen te pakken – en die mee te nemen naar de Nucleus. Maar pas op: drie keer geraakt worden is einde spel en einde hopelijke highscore. Het is opvallend dat Pangea na bijna vier jaar in de App Store met een van haar meest simpele uitziende spelletjes op de proppen komt, maar het gebrek aan al snel achterhaald uitziend 3D-beeld maakt ruimte voor iets anders: verslavingsgevaar.
Downloaden: Nucleus (€0,79, introductieprijs)

Trailer van de Dag: Tiki Kart 3D

GU MA Tiki Kart 3D iPhone iPod touchDe meeste funracer-spellen, waarmee je elkaar tijdens het racen met cartooneske wapens kan bestoken, zijn een aardig succesje op de iPhone en iPod touch. Sega & Sonic All-Stars Racing deed het al goed voordat hij in een actie van Apple gratis was, Crash Bandicoot boerde goed met zijn eerste kartspel en ook Shrek bedwong het genre met verve op onze mobiel. Allen hadden ze een sterke eigen smoel en stijl. Het nieuwe Tiki Kart 3D grijpt echter terug naar de oertijd, en dat is precies het thema van de allereerste funracer op de iPhone: Cro-Mag Rally. Er is wel wat veranderd sinds juli 2008. Met name de beelden van Tiki Kart 3D zijn strakker, het snelheidsgevoel is behoorlijk toegenomen en de keuze voor speelbare personages is anders. Niet holbewoners, maar traditionele Afrikaanse (?) maskers beklimmen verschillende soorten vierwielers. En apen. In bananen. Tiki Kart 3D kan gespeeld worden met verschillende camera’s die allemaal wat laag bij de grond hangen. Dat verhoogt het gevoel van snelheid, maar maakt sturen soms wel wat lastig. Omdat er 3 snelheidsniveau’s zijn, moet er echter wel een niveau van je gading zijn. En als je scheurend niet vooraan komt, kun je de positie nog altijd aanvechten met raketten, bommen en turbo’s die in anassen op de weg verborgen zijn. De losse besturing, chaotische actie en snelle beelden maken van Tiki Kart 3D alsnog een eigenzinnige funracer. Maar is het genoeg voor succes?
Downloaden: Tiki Kart 3D (gratis, in-app volledig spel kost €2,99)

De koopjeshoek

Zijn er nog tijdelijke aanbiedingen op gamesgebied voor de iPhone en iPod touch? Uiteraard. We zetten de leukste elke dag op een rij in de iOS game-update. Een bepaald genre overheerst vandaag.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 januari 2012, 19:20
Categorie Games
Onderwerpen 3d, iculture speelt, kopen, pangea

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.