Mega Run: opvolger populaire Mega Jump uitgekomen op iPhone

Mega Run is de opvolger van het razend populaire iPhone-spel Mega Jump en is net zo leuk afgewerkt. Je springt met het bekende rode mannetje door 64 levels en spaart daarbij zoveel mogelijk munten en diamanten onderweg.

Mega Run iPhone iPod touch headerMaar liefst 6291 beoordelingen heeft ‘ie in de Nederlandse App Store met na de laatste update een gemiddelde waardering van 4,5 ster. Mega Jump is ronduit de populairste Doodle Jump-variant die op de iPhone en iPod touch is verschenen, en heeft vandaag plotseling een opvolger gekregen. In Mega Run spring en vlieg je niet zo hoog mogelijk, maar ren je in 64 levels naar het einde en moet je onderweg zoveel mogelijk munten en bonussen oppakken. Je hebt maar één knop in het gratis spel.

Mega Run iPhone screenshotDie ene knop is de springknop. Druk ergens op het scherm en de bekende rode ronde hoofdpersoon springt, druk iets langer en hij springt hoger. Zo kom je voorbij in de weg staande muren, spring je over ravijnen en dood je tegenstanders door op hun hoofd te springen. De levels van Mega Run zijn niet één lange weg vooruit, maar hebben meerdere lagen boven elkaar waarop drie gekleurde diamanten verspreid zijn die je kan sparen. Om zo’n hoog mogelijke sterrenscore te pakken, moet je ook soepel springen, snel zijn en een bak munten binnenhalen. Omdat de levels zoveel lagen bieden en je al snel drie sterren wilt halen, zijn de levels enorm herspeelbaar.

Mega Run screenshot iPhoneMega Run maakt indruk met vrolijke, bonte kleuren en een aanstekelijk deuntje. Het spel wordt op allerlei manieren interessant gemaakt ten opzichte van de vele springspellen die er al zijn. Zo stikt het van de power-ups waardoor je bijvoorbeeld munten naar je toetrekt, tijdelijk groter wordt en alles kan beuken of (ouderwets) verandert in een vuurbal. Als je af gaat, krijg je alsnog munten en stijg je in levelrang.

Met een hogere rang kan je nieuwe hulpmiddelen of upgrades van de power-ups vrijspelen in de Store, met je munten kan je die kopen. Uiteraard kan je ook echt geld in Mega Run steken om het proces van virtueel geld verdienen wat te versnellen, maar dat word je niet opgedrongen in het spel. Dat maakt Mega Run een verschrikkelijk leuke gratis iPhone-game.

Downloaden: Mega Run (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2012, 12:19
Categorie Games
Onderwerpen game, mega jump

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.