xRec maakt iPhone-schermvideo’s zonder jailbreak

xRec is een nieuwe iPhone-app waarmee je schermvideo's van iOS kunt maken, zonder jailbreak. xRec is bijzonder omdat dergelijke apps eerder niet werden toegestaan door Apple.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

xrec screen recordingVoor het maken van een schermvideo op de iPhone heb je jailbreak-apps zoals ScreenRecorder/Display Recorder of een speciaal apparaat zoals Elgato Game Capture HD nodig, die we op de iCulture-redactie gebruiken. Maar het kan nu ook met een gewone app, zonder jailbreak. xRec is een nieuwe iPhone-app waarmee je schermopnames van je iPhone kan maken. Opmerkelijk is dat er geen jailbreak is vereist en dat de app gewoon via de App Store verkrijgbaar is. Was je op zoek naar zo’n app, dan raden we aan om xRec snel te downloaden, want de kans is aanwezig dat Apple de app weer weghaalt. Met xRec kun je een schermopname maken van je iPhone. Na het installeren tap je op de de opnameknop (in de vorm van een pijltje). Je kunt daarna de app via de homeknop verlaten en de gewenste schermactiviteiten vastleggen.

Update: de app bevat gestolen code en zal binnen 48 uur op verzoek van de originele ontwikkelaar verwijderd worden.

Ben je klaar, dan ga je terug naar xRec om de opname te stoppen. Je kunt dan met videobewerkingsapps de opname bijsnijden. De video’s worden bewaard als .mov-bestand en zijn te importeren in andere apps.

xrec audio settingsVanuit xRec kun je je schermopname versturen via e-mail en iMessage. Opslaan op Google Drive of Dropbox kan ook. Onderin het scherm van deze eenvoudige app vind je drie tabs: Record, Videos en Settings. De video-instellingen van xRec tonen slechts twee opties:

  • Videoformaat: 100%, 75% of 50%
  • Video-oriëntatie: portret, portret op z’n kop, landscape met homeknop links of rechts

Het kleinere videoformaat kan van pas komen als je je zorgen maakt om de grootte van de uiteindelijke videofile. We probeerden de app uit en merkten dat je rustig de tijd moet nemen om knoppen op het scherm aan te tikken, anders lijkt er een sprongetje in de video te zijn gemaakt. xRec werkt ook niet goed samen met Siri.

Bij de audio-instellingen kun je kiezen uit:

  • Wel/geen audio opnemen
  • Sample rate: 44100, 22050, 16000, 11025 of 8000 Hz
  • Kanalen: mono of stereo

xRec iphone videosEen minpunt aan de audio-opnames is dat dit via de microfoon van de iPhone gebeurt, zodat je meteen commentaar kunt inspreken. Maar als je bijvoorbeeld een game wilt opnemen, wil je veel liever dat het systeemgeluid rechtstreeks wordt opgenomen, zonder ruis van je omgeving. Wat verder opvalt is dat je voor xRec een internetverbinding nodig hebt. En ondersteuning voor de iPad en iOS 7 is er nog niet, maar de ontwikkelaar heeft beloofd dat daaraan wordt gewerkt.

Downloadlink verwijderd.

xRec zal binnen 48 uur uit de App Store verdwijnen. De ontwikkelaar van xRec blijkt code te hebben gestolen van ontwikkelaar @coolstarorg, die de app RecordMyScreen via Cydia uitbrengt op basis van open source-code. Deze code is nu gebruikt in de betaalde app xRec. CoolStar heeft een DMCA takedown notice gestuurd, de snelste manier om een app met gestolen code offline te krijgen. Zie ook ons recente artikel over gestolen code van TouchDraw.

https://www.youtube.com/watch?v=2elcrXkjbY0&feature=player_embedded

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juli 2013, 16:01
Categorie Amusement

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.