iOS game-update: Zenforms doet Pokémon, Amazing Runner en The Last Express

The Last Express is een langzaam, maar innemend mysterieus avonturenspel voor de iPhone en iPad en vraagt je: hoeveel geduld heb je voor een iPhone-spel? Ondertussen doet Zenforms Pokémon op de Gameboy na.

GU DO Zenforms iPhone Pokémon headerHet is een weerzien met inmiddels bekende concepten in de iOS game-update vandaag. Amazing Runner is de nieuwe Temple Run-variant van deze week, zoals er week na week inmiddels een nieuwe uitvoering van het bekende renspelletje verschijnt. Daarnaast is er na Little Masters een nieuwe Pokémon-hommage uitgebracht voor de iPhone en iPod touch. The Last Express vormt met zijn avontuurlijke, maar trage karakter een vreemde eend in de bijt.

Schuin zo die gaat: Amazing Runner

GU DO Amazing Runner iPhone iPod touchWist je dat er elke week een game uitkomt die het concept van Angry Birds een ander jasje geeft? Dat tijdperk is ook aangebroken voor de Temple Run-klonen. Elke week komt er een uit, maar er is wel een aardig verschil met de Angry Birds-klonen: hier staan de thema’s vaak al garant om het spelidee weer even leuk te houden. Neem nou de laatste, na de heruitgave van het grappige Prince Penny gisteren: Amazing Runner. Hier is het thema de stad van de toekomst en dat zal je weten na ongeveer… twee seconden spelen. Dan krijg je als een vrouw in een strak pakje, een man in een strak pakje of een robot, al de mogelijkheid om met een veeg op ondergronden te lopen die niet ónder, maar naast je staan. Zo kan je springen tussen de banen waar op hun beurt natuurlijk weer de nodige obstakels op wachten. Met een tik in beeld schiet je een soort schild af waardoor je niet op paaltjes in het midden van de baan stuit en om de snelheid en het futurisme er helemaal in te gooien, zijn er loopings die je kan volgen. Zij bieden zonder uitzondering grote slierten munten waarmee je power-ups kan kopen om de volgende keer nog verder te rennen in de kloek gekleurde decors. Stoer? Hot Wheels-autootjes op een plastic looping-stoer. Maar wel leuk.
Downloaden: Amazing Runner (€0,79, universele app)

Alweer een iPhone-Pokémon: Zenforms

GU DO Zenforms Protectors screenshot iPhoneNa voormalig Game van de Week Little Masters is er vandaag zowaar nóg een Pokémon-achtige game uitgekomen voor de iPhone en iPod touch. Zenforms Protectors staat qua naam misschien wat verder verwijderd van Nintendo’s verbastering van ‘Pocket Monsters’ – want dat is waar Pokémon voor staat – maar qua spelidee komt het wat dichter bij de beroemde Gameboy-games dan Little Masters. Zenforms: Protectors heeft namelijk behalve een vechtgedeelte met de monstertjes, ook een ontdekkingsgedeelte waarin je als klein pixelmannetje een spelwereld vol struiken en dorpjes verkent, op zoek naar beesten om tegen te komen en te vangen. Jawel, zo dichtbij kwam je echt nog niet eerder bij Pokémon op de iPhone! Helaas… is niet alles koek en ei. De gevechten zijn met name wat langzaam in Zenforms en dat werkt toch wel wat tegen. In plaats van even snel een beestje te selecteren en een aanval te kiezen, doe je elke keuze in een menu dat het hele scherm in bezit neemt en de gevechten uit beeld haalt. Dat haalt optisch veel vaart uit het gevecht en het is gewoon ook niet erg fraai. Toch: Pokémon-fans hebben wat om zich in vast te bijten.
Downloaden: Zenforms: Protectors (€1,59)

Trailer van de Dag: The Last Express

GU DO The Last Express iPhone iPod touchHoeveel tijd ben je bereid te steken in een iPhone-game? In een spel dat je niet zomaar kan wegleggen omdat je weer een leveltje met drie sterren hebt afgerond? The Last Express kijkt je bijna zielig, recht in de ogen terwijl het je die vraag stelt. Het is namelijk een deftig en spanningsopbouwend avonturenspel omtrent The Orient Express, maar je hebt er veel, héél veel geduld voor nodig om het te spelen. Het origineel kwam in 1997 uit op de pc en voelde zich daar als een vis in het water, met wellicht zelfs een kladblok naast het toetsenbord voor aantekeningen. Op het kleine scherm, merken we, is het wat lastiger om de aandacht erbij te houden. Ondanks de geluidseffecten, het knusse treindecor en de suspense die al snel wordt geïntroduceerd en onafgebroken doorzet, zal je namelijk wel behoorlijk wat hetzelfde doen: struinen door een trein met smalle gangetjes en wagons die op elkaar lijken. Je moet jezelf ertoe aanzetten om je op het spel te storten. Doe oordoppen in, kijk door de stijve animaties heen en laat je meesleuren in het mysterie dat The Last Express heet.
Downloaden: The Last Express (€3,99, universele app)

De koopjeshoek

De leukste iOS gamesaanbiedingen van vandaag:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 september 2012, 19:21
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.