iOS game-update: Scotland Yard, Oh! Cube, Non Flying Soldiers, Boomlings en koopjes

Het lijkt een goede dag voor iOS-gamers. Niet alleen schreven we eerder vandaag over Sonic the Hedgehog 4 Episode 2, die eindelijk in de App Store staat, maar Bejeweled kreeg ook eindelijk een iPad-versie. Maar er is nog genoeg nieuws over voor de Game-update: een slimme variant op Picross en een match 3-spel met explosieve […]

Oh Cube teaserHet lijkt een goede dag voor iOS-gamers. Niet alleen schreven we eerder vandaag over Sonic the Hedgehog 4 Episode 2, die eindelijk in de App Store staat, maar Bejeweled kreeg ook eindelijk een iPad-versie. Maar er is nog genoeg nieuws over voor de Game-update: een slimme variant op Picross en een match 3-spel met explosieve gevolgen weten ons namelijk al een tijdje te boeien. Daarnaast verscheen een bekend bordspel eindelijk voor de iPhone en zien we hoe je gevogelte als Lemmings door een level heen kunt helpen.

Oh! Cube: Picross in drie dimensies

Oh CubeNintendo DS-bezitters zal de onderstaande trailer van Oh! Cube wellicht bekend voorkomen: het spel leent namelijk hevig van Picross, een puzzelspelletje waarbij je vakjes moet wegcijferen om zo een tekening te zien. Oh! Cube doet precies hetzelfde, maar dan met driedimensionale objecten. Door aan te geven welke vakjes wel en welke niet in het scherm horen te staan, blijft er uiteindelijk een gepixeleerd voorwerp over. Een fijne manier om ieder van de honderd puzzels in Oh! Cube af te sluiten. Het driedimensionale aspect van Oh! Cube voegt speltechnisch ook genoeg toe, gezien je een blok heen en weer moet vegen om bij je vakjes uit te komen.
Downloaden: Oh! Cube (€0,79)

Non Flying Soldiers: Lemmings als gevogelte

Non Flying SoldiersIn Non Flying Soldiers is het aan jou om een groep vogels van punt A naar punt B te begeleiden. Dat klinkt makkelijker dan het is, omdat je alleen maar indirect invloed hebt op je rekruten. Door één van de voorwerpen die je ieder level meekrijgt neer te zetten, zorg je ervoor dat de vogels over, onder of langs een obstakel bewegen. Je hebt echter maar een bepaald aantal voorwerpen, waardoor je al snel keuzes moet maken: leid je jouw vogels in het begin van het level met een object naar een makkelijk pad, of bewaar je een hulpmiddel zodat je een bonusobject in een level kunt oppikken?
Downloaden: Non Flying Soldiers (€0,79)

Klassiek bordspel Scotland Yard op de iPhone en iPad

Scotland YardRavensburger’s bordspel Scotland Yard is inmiddels alweer 29 jaar lang een favoriet van veel bordspelfanaten. In het spel neemt één van de spelers de rol aan van Mister X, een voortvluchtige crimineel, terwijl de rest samenwerkt om hem te vangen. Zo begint een kat-en-muis spel door Londen, waarbij je bijvoorbeeld de metro en rivier kunt gebruiken om elkaar te achtervolgen of in de val te lokken. Ravensburger heeft vandaag een iOS-versie van het spel uitgebracht, met een multiplayer-modus die voicechat gebruikt. Een tutorial zorgt ervoor dat ook beginnelingen de regels van het spel goed kunnen begrijpen.
Downloaden: Scotland Yard (€3,99)

Boomlings: Bejeweled met explosies

BoomlingsBoomlings lijkt in het eerste opzicht erg op de zoveelste Bejeweled-kloon, maar het spel steekt toch werkelijk anders in elkaar: door meerdere kleuren met elkaar te matchen veroorzaak je namelijk grote explosies, waarbij alle gekoppelde blokken met dezelfde kleur worden weggevaagd. Later in het spel nemen je explosies zelfs blokken van een andere kleur mee, mits ze naast een goed geplaatste bom liggen. Een goed gecategoriseerd level kan op deze manier in één zet worden leeggeblazen. Boomlings is gratis te spelen en maakt gebruik van het gebruikelijke freemium-model. Door spelmunten voor echt geld te kopen kun je bepaalde power-ups vrijspelen.
Downloaden: Boomlings (gratis)

De koopjeshoek

Vandaag in de koopjeshoek de interessantste aanbiedingen in de App Store. Let vooral op de klassieke shooter Duke Nukem 3D, die vandaag gratis te downloaden is.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 mei 2012, 19:45
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.